Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε πώς ένα app στο κινητό με «έσωσε» από μία απρόσμενη κατάσταση!

Ελλάδα 9:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε πώς ένα app στο κινητό με «έσωσε» από μία απρόσμενη κατάσταση!

ΝΕΑ

Δείτε πώς ένα app στο κινητό με «έσωσε» από μία απρόσμενη κατάσταση!

ΝΕΑ

Αν σχεδιάζετε την επόμενη εκδρομή σας, διαβάστε πώς μια εφαρμογή μπορεί να γίνει ο «φύλακας άγγελός» σας.

Advertisement
Advertisement

Στην παρέα, θέλαμε αυτήν την εκδρομή όσο τίποτε άλλο! Για πολλές ημέρες δεν είχαμε άλλο θέμα συζήτησης παρά μόνο τι θα κάνουμε και πώς θα περάσουμε. Τον προορισμό της εκδρομής τον είχαμε επιλέξει και είχαμε συμφωνήσει όλοι: Ένα υπέροχο διήμερο στο βουνό, μακριά από την θορυβώδη ρουτίνα της πόλης, μέσα στην υπέροχη φύση και στο δάσος. Τι καλύτερο για τα παιδιά και εμάς!

Με προσμονή μετρούσαμε τις ημέρες που απέμεναν μέχρι να φύγουμε και τελικά την παραμονή της αναχώρησής μας ήμασταν όλοι έτοιμοι. Ήδη από το πρωί τα τηλέφωνα «είχαν πάρει φωτιά», με τις προτροπές και τις υπενθυμίσεις μεταξύ μας για να πάρουμε όλα τα απαραίτητα και να μην ξεχάσουμε τίποτα. Το απόγευμα συναντηθήκαμε για να ορίσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες και το επόμενο πρωί ξεκινήσαμε πολύ νωρίς για τον προορισμό μας. Τώρα που χειμωνιάζει και η διάρκεια της ημέρας έχει μικρύνει, θέλαμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα εκεί για να χαρούμε, να διασκεδάσουμε και να ξεκουραστούμε.

Λίγο πριν συναντηθούμε, συμβουλεύτηκα μέσω του κινητού μου την αξιόπιστη υπηρεσία Meteo Roads, την οποία έχει αναπτύξει η Anytime σε συνεργασία με τους επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ώστε να ενημερωνόμαστε για τις καιρικές συνθήκες που προβλέπονται σε όλο το ελληνικό οδικό δίκτυο. Είδα λοιπόν τον καιρό που θα επικρατούσε στα μέρη από τα οποία θα περνούσαμε και τους ενημέρωσα ότι κάποια στιγμή θα συναντούσαμε βροχή στον δρόμο μας, ώστε να είναι προετοιμασμένοι και ξεκινήσαμε.

Advertisement
Advertisement

Η διαδρομή μας κυλούσε ευχάριστα και η διάθεσή μας ήταν πολύ ανεβασμένη. Οι μεγάλοι χαμογελούσαμε ήδη και τα παιδιά είχαν αρχίσει να γίνονται πιο ανυπόμονα, θέλοντας να φτάσουμε γρήγορα για να ξεχυθούν στη φύση. Είχαμε αρχίσει να ανεβαίνουμε στο βουνό και τότε συνέβη κάτι απρόσμενο. Ο κινητήρας του αυτοκίνητου μου σταμάτησε να λειτουργεί!

Αρχικά ξαφνιάστηκα και σάστισα, στη συνέχεια όμως ηρέμησα, όταν θυμήθηκα ότι έχω επιλέξει στο πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου μου στην Anytime την Οδική Βοήθεια κι έτσι πήρα το κινητό μου και άνοιξα την εφαρμογή Drive On της Interamerican, για να την ειδοποιήσω.

Advertisement

Πώς το έκανα αυτό; Απλά, μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού! Είχα ήδη κατεβάσει το app στο κινητό μου, δημιουργώντας το προφίλ μου σε λιγότερο από 1 λεπτό και έτσι επέλεξα πολύ γρήγορα το πρόβλημα που αντιμετώπιζε το αυτοκίνητό μου, ενώ δε χρειάστηκε ούτε να κοινοποιήσω με κάποιον τρόπο το σημείο που είχαμε ακινητοποιηθεί. Και αυτό γιατί οι άνθρωποι της Οδικής Βοήθειας της Interamerican εντόπισαν άμεσα το μέρος στο οποίο βρισκόμασταν, μέσω του στίγματος που μεταδίδει το application. Επίσης, είχα και τη δυνατότητα να βλέπω σε πραγματικό χρόνο πού ακριβώς βρίσκεται το όχημα τής Interamerican, που ερχόταν κοντά μου, καθώς και πόσος χρόνος θα χρειαζόταν μέχρι να φτάσει στο μέρος που βρισκόμασταν.

Advertisement

Έτσι μόλις ειδοποίησα την Οδική Βοήθεια, ξαναβρήκα το χαμόγελό μου και καθησύχασα και τους υπόλοιπους: «Θα κάνουμε ένα διάλειμμα εδώ για να ξεπιαστούμε και σε λίγο θα έρθει η οδική βοήθεια» τους είπα. Κι όντως μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι άνθρωποι της Interamerican ήταν κοντά μας. Ευτυχώς ήταν μία βλάβη που μπορούσε να διορθωθεί άμεσα κι έτσι μπορέσαμε να συνεχίσουμε τον δρόμο μας χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Μετά από λίγο φτάσαμε στον προορισμό μας. Πλέον είχε βραδιάσει… Τα παιδιά, αποκαμωμένα από το ολοήμερο παιχνίδι στη φύση και από τις δραστηριότητές τους, αναπαύονταν στο χολ του ξενοδοχείου. Οι μεγάλοι, μιλούσαμε με ευχαρίστηση για όσα είδαμε την πρώτη ημέρα και σχεδιάζαμε τι θα κάναμε την επομένη. Η διάθεσή μας δε χάθηκε και δε χάλασε καθόλου από το συμβάν, το οποίο χάρη στην Anytime και την εφαρμογή Οδικής Βοήθειας Drive On το είχαμε ήδη ξεχάσει.

Advertisement

Μία εφαρμογή που μπορεί να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση από οποιοδήποτε απρόσμενο γεγονός που μπορεί να συμβεί στη διαδρομή σου. To πρωτοποριακό αυτό app είναι απλό και εύχρηστο, τόσο για smartphones με λειτουργικό Android («Google Play») όσο και iOS («Apple Store»), και σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις δίπλα σου εύκολα και γρήγορα την Οδική βοήθεια της Interamerican κάθε στιγμή και για ό,τι κι αν συμβεί στον δρόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mobility 2022: Anytime
Smart drive: Οδηγούμε προσεκτικά, επιβραβευόμαστε και βοηθάμε όσους το χρειάζονται
Πώς μπορεί μια ασφάλεια αυτοκινήτου να είναι φιλική προς το περιβάλλον;