Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | Choice SUV

ΝΕΑ

Πώς μπορεί μια ασφάλεια αυτοκινήτου να είναι φιλική προς το περιβάλλον;

  • newsautoteam

Όσοι χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο για τις καθημερινές μετακινήσεις μας, σίγουρα έχουμε μπει στη διαδικασία να αναρωτηθούμε, πόσο επιβαρύνει τον πλανήτη αυτή η μικρή «πολυτέλεια» που απολαμβάνουμε.

Με τους ειδικούς να επισημαίνουν με κάθε ευκαιρία πως διανύουμε μία εξαιρετικά κρίσιμη εποχή για το μέλλον του πλανήτη, γνωρίζουμε καλά πως ακόμη και η παραμικρή λεπτομέρεια, παίζει καθοριστικό ρόλο στο περιβαλλοντικό ζήτημα, πόσο μάλλον στον τομέα των μεταφορών, καθώς εκεί εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, εξαιτίας της εκτεταμένης χρήσης των αυτοκινήτων.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, για αρκετούς από εμάς, το αυτοκίνητό μας είναι ένα απαραίτητο και αναντικατάστατο «εργαλείο» στην καθημερινότητά μας. Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι να εγκαταλείψουμε την άνεση και την ευελιξία που μας προσφέρει το αυτοκίνητό μας προς όφελος του πλανήτη, αλλά να αλλάξουμε στάση ζωής, αναζητώντας εναλλακτικές, «πράσινες» λύσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος, θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, ενώ συγχρόνως θα εξασφαλίσουμε μία καλύτερη ποιότητα ζωής για εμάς και τις επόμενες γενιές.

Και αν θέλουμε να συμμετέχουμε στην παγκόσμια προσπάθεια που γίνεται για την προστασία του πλανήτη, βελτιώνοντας τις οδηγικές μας συνήθειες και πραγματοποιώντας πιο βιώσιμες μετακινήσεις, τότε υπάρχει η 1η πράσινη ασφάλεια αυτοκινήτου, η οποία σέβεται το περιβάλλον και θα μας βοηθήσει να το καταφέρουμε!

Λιγότερα χιλιόμετρα, λιγότερα ασφάλιστρα, περισσότερη προστασία για το περιβάλλον

Όσοι από εμάς χρησιμοποιούμε το όχημά μας για σύντομες διαδρομές, αναμφίβολα έχουμε μπει στη διαδικασία να σκεφτούμε αν θα μπορούσαμε να στραφούμε σε κάποια άλλη επιλογή μετακίνησης, η οποία θα μας βοηθήσει να εξοικονομήσουμε χρήματα, ενώ δε θα επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με εκπεμπόμενους ρύπους όπως το αυτοκίνητό μας. Τις περισσότερες φορές, βέβαια, μας αποθαρρύνει το συμπέρασμα πως ο χρόνος που θα σπαταλήσουμε επιλέγοντας ένα διαφορετικό μέσο μεταφοράς, είναι εξαιρετικά δυσανάλογος.

Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να περιορίσουμε τα έξοδα μετακίνησής μας, αρκεί να επιλέξουμε την πράσινη ασφάλεια αυτοκινήτου Short Drive της Anytime, η οποία μέσω της τηλεματικής τεχνολογίας Buy The Mile μας δίνει τη δυνατότητα να ασφαλίσουμε το όχημά μας για τα χιλιόμετρα που διανύουμε. Είναι ο ιδανικός τρόπος ασφάλισης για όσους χρησιμοποιούμε λιγότερο το αυτοκίνητό μας, το χρησιμοποιούμε για κοντινές αποστάσεις, ή ως δεύτερο. Έτσι, ασφαλιζόμαστε αρχικά για 3.000 χλμ./χρόνο ή 1.500 χλμ./6μηνο, ενώ έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε επιπλέον χιλιόμετρα, όποια διάρκεια κι αν επιλέξουμε.

Συνεπώς, όσο λιγότερα χιλιόμετρα κάνουμε, τόσο περισσότερο μειώνουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα, ενώ ταυτόχρονα καταβάλουμε λιγότερα ασφάλιστρα. Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε δικαιότερα ασφάλιστρα και μεγαλύτερη προστασία του περιβάλλοντος.

Η τηλεματική τεχνολογία που ενισχύει την προσπάθειά μας για πράσινες μετακινήσεις

Ασφαλίζοντας το όχημά μας στο πράσινο πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου Short Drive, θα χρειαστεί να τοποθετήσουμε μία ειδική τηλεματική συσκευή OBD στο αυτοκίνητό μας, που θα καταγράφει τα χιλιόμετρα που διανύουμε. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε συνεχή ενημέρωση των χιλιομέτρων που έχουμε κάνει, ενώ παράλληλα θα έχουμε την ευκαιρία να συμβάλλουμε ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Έτσι, εξασφαλίζουμε τη δυνατότητα στην Anytime να σφραγίσει το οικολογικό της αποτύπωμα, μειώνοντας τους εκπεμπόμενους ρύπους των οχημάτων της που είναι ασφαλισμένα στο πρόγραμμα Short Drive, αντισταθμίζοντάς τους σε πιστοποιημένα περιβαλλοντικά έργα με θετικό αντίκτυπο για τον πλανήτη.

Το γεγονός αυτό προκύπτει, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε μέσω διεθνών προτύπων η Anytime, συμπεραίνοντας ότι τα συγκεκριμένα οχήματα καθίσταται ανθρακικά ουδέτερα για όλη τη διάρκεια της ασφαλιστικής τους κάλυψης, εξασφαλίζοντας έτσι το πλεονέκτημα στην Anytime για μείωση των εκπομπών τους από κάποια άλλη ισοδύναμη δράση. Η συγκεκριμένη αντιστάθμιση δε στοχεύει μόνο στη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων, αλλά και στην αειφόρο ανάπτυξη για έναν πλανήτη βιώσιμο για όλους.

Αν θέλουμε, λοιπόν, να συμμετέχουμε πιο ενεργά στην προσπάθεια για την προστασία του πλανήτη μέσα από τις μετακινήσεις μας, η Anytime με την 1η πράσινη ασφάλεια αυτοκινήτου Short Drive μάς δίνει τη δυνατότητα να το καταφέρουμε.

 

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ