Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς μπορεί μια ασφάλεια αυτοκινήτου να είναι φιλική προς το περιβάλλον;

Ελλάδα 10:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς μπορεί μια ασφάλεια αυτοκινήτου να είναι φιλική προς το περιβάλλον;

ΝΕΑ

Πώς μπορεί μια ασφάλεια αυτοκινήτου να είναι φιλική προς το περιβάλλον;

ΝΕΑ

Όσοι χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο για τις καθημερινές μετακινήσεις μας, σίγουρα έχουμε μπει στη διαδικασία να αναρωτηθούμε, πόσο επιβαρύνει τον πλανήτη αυτή η μικρή «πολυτέλεια» που απολαμβάνουμε.

Advertisement
Advertisement

Με τους ειδικούς να επισημαίνουν με κάθε ευκαιρία πως διανύουμε μία εξαιρετικά κρίσιμη εποχή για το μέλλον του πλανήτη, γνωρίζουμε καλά πως ακόμη και η παραμικρή λεπτομέρεια, παίζει καθοριστικό ρόλο στο περιβαλλοντικό ζήτημα, πόσο μάλλον στον τομέα των μεταφορών, καθώς εκεί εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, εξαιτίας της εκτεταμένης χρήσης των αυτοκινήτων.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, για αρκετούς από εμάς, το αυτοκίνητό μας είναι ένα απαραίτητο και αναντικατάστατο «εργαλείο» στην καθημερινότητά μας. Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι να εγκαταλείψουμε την άνεση και την ευελιξία που μας προσφέρει το αυτοκίνητό μας προς όφελος του πλανήτη, αλλά να αλλάξουμε στάση ζωής, αναζητώντας εναλλακτικές, «πράσινες» λύσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος, θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, ενώ συγχρόνως θα εξασφαλίσουμε μία καλύτερη ποιότητα ζωής για εμάς και τις επόμενες γενιές.

Advertisement
Advertisement

Και αν θέλουμε να συμμετέχουμε στην παγκόσμια προσπάθεια που γίνεται για την προστασία του πλανήτη, βελτιώνοντας τις οδηγικές μας συνήθειες και πραγματοποιώντας πιο βιώσιμες μετακινήσεις, τότε υπάρχει η 1η πράσινη ασφάλεια αυτοκινήτου, η οποία σέβεται το περιβάλλον και θα μας βοηθήσει να το καταφέρουμε!

Λιγότερα χιλιόμετρα, λιγότερα ασφάλιστρα, περισσότερη προστασία για το περιβάλλον

Advertisement

Όσοι από εμάς χρησιμοποιούμε το όχημά μας για σύντομες διαδρομές, αναμφίβολα έχουμε μπει στη διαδικασία να σκεφτούμε αν θα μπορούσαμε να στραφούμε σε κάποια άλλη επιλογή μετακίνησης, η οποία θα μας βοηθήσει να εξοικονομήσουμε χρήματα, ενώ δε θα επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με εκπεμπόμενους ρύπους όπως το αυτοκίνητό μας. Τις περισσότερες φορές, βέβαια, μας αποθαρρύνει το συμπέρασμα πως ο χρόνος που θα σπαταλήσουμε επιλέγοντας ένα διαφορετικό μέσο μεταφοράς, είναι εξαιρετικά δυσανάλογος.

Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να περιορίσουμε τα έξοδα μετακίνησής μας, αρκεί να επιλέξουμε την πράσινη ασφάλεια αυτοκινήτου Short Drive της Anytime, η οποία μέσω της τηλεματικής τεχνολογίας Buy The Mile μας δίνει τη δυνατότητα να ασφαλίσουμε το όχημά μας για τα χιλιόμετρα που διανύουμε. Είναι ο ιδανικός τρόπος ασφάλισης για όσους χρησιμοποιούμε λιγότερο το αυτοκίνητό μας, το χρησιμοποιούμε για κοντινές αποστάσεις, ή ως δεύτερο. Έτσι, ασφαλιζόμαστε αρχικά για 3.000 χλμ./χρόνο ή 1.500 χλμ./6μηνο, ενώ έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε επιπλέον χιλιόμετρα, όποια διάρκεια κι αν επιλέξουμε.

Advertisement

Συνεπώς, όσο λιγότερα χιλιόμετρα κάνουμε, τόσο περισσότερο μειώνουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα, ενώ ταυτόχρονα καταβάλουμε λιγότερα ασφάλιστρα. Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε δικαιότερα ασφάλιστρα και μεγαλύτερη προστασία του περιβάλλοντος.

Η τηλεματική τεχνολογία που ενισχύει την προσπάθειά μας για πράσινες μετακινήσεις

Advertisement

Ασφαλίζοντας το όχημά μας στο πράσινο πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου Short Drive, θα χρειαστεί να τοποθετήσουμε μία ειδική τηλεματική συσκευή OBD στο αυτοκίνητό μας, που θα καταγράφει τα χιλιόμετρα που διανύουμε. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε συνεχή ενημέρωση των χιλιομέτρων που έχουμε κάνει, ενώ παράλληλα θα έχουμε την ευκαιρία να συμβάλλουμε ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Έτσι, εξασφαλίζουμε τη δυνατότητα στην Anytime να σφραγίσει το οικολογικό της αποτύπωμα, μειώνοντας τους εκπεμπόμενους ρύπους των οχημάτων της που είναι ασφαλισμένα στο πρόγραμμα Short Drive, αντισταθμίζοντάς τους σε πιστοποιημένα περιβαλλοντικά έργα με θετικό αντίκτυπο για τον πλανήτη.

Το γεγονός αυτό προκύπτει, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε μέσω διεθνών προτύπων η Anytime, συμπεραίνοντας ότι τα συγκεκριμένα οχήματα καθίσταται ανθρακικά ουδέτερα για όλη τη διάρκεια της ασφαλιστικής τους κάλυψης, εξασφαλίζοντας έτσι το πλεονέκτημα στην Anytime για μείωση των εκπομπών τους από κάποια άλλη ισοδύναμη δράση. Η συγκεκριμένη αντιστάθμιση δε στοχεύει μόνο στη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων, αλλά και στην αειφόρο ανάπτυξη για έναν πλανήτη βιώσιμο για όλους.

Αν θέλουμε, λοιπόν, να συμμετέχουμε πιο ενεργά στην προσπάθεια για την προστασία του πλανήτη μέσα από τις μετακινήσεις μας, η Anytime με την 1η πράσινη ασφάλεια αυτοκινήτου Short Drive μάς δίνει τη δυνατότητα να το καταφέρουμε.