Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας!

Ελλάδα 11:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας!

ΝΕΑ

Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας!

ΝΕΑ

Για να γίνει ένα ατύχημα πρέπει να συντρέξουν πολλοί λόγοι. Στόχος μας είναι να τους περιορίσουμε προκειμένου να αποφύγουμε δύσκολες καταστάσεις.

Advertisement
Advertisement

Τα τροχαία είναι μια δυσάρεστη κατάσταση ειδικά αν επηρεάζεται και η υγεία ανθρώπων -πόσο μάλλον όταν χάνεται η ζωή τους- με τις συνέπειες να είναι πολλαπλές και πολυεπίπεδες.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των όσο των δυνατών λιγότερων ατυχημάτων ο ρόλος του κράτους είναι καθοριστικός.

Τόσο με τις υποδομές που δημιουργεί (π.χ. οδικές αρτηρίες) αλλά και πρέπει να συντηρεί όσο και με το νομικό πλαίσιο που θεσπίζει π.χ. για την εκπαίδευση των οδηγών, τον έλεγχο της συμπεριφοράς τους αλλά και της κατάστασης των οχημάτων τους.

Advertisement
Advertisement

Πέρα όμως από το ρόλο και την ευθύνη της πολιτείας υπάρχει και η προσωπική ευθύνη του εκάστοτε μέλους της κυκλοφορίας. Πόσο σοβαρά βλέπει αφενός τη δική του ασφάλεια και των ανθρώπων που μετακινούνται μαζί του σε ένα όχημα όσο και των άλλων που κινούνται παράλληλα στους δρόμους.

Φυσικά υπάρχει και η λεγόμενη ιδιωτική πρωτοβουλία. Τα μέτρα και οι δράσεις που αναλαμβάνουν εταιρείες που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ασφάλειας στους δρόμους.

Advertisement

H Anytime για παράδειγμα με την τηλεματική τεχνολογία που διαθέτει ωθεί τους οδηγούς να κινούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια και να έχουν και όφελος, ενώ η Autovision πέρα από τον ενδελεχή έλεγχο στα ΚΤΕΟ της φροντίζει και τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ προκειμένου να μπορούν πάντα να προσφέρουν βοήθεια όπου χρειάζεται.

Advertisement

H Hellas Direct συνέβαλε στο να γίνουν 100 διαβάσεις έξω από σχολεία ασφαλείας προκειμένου να μην κινδυνεύουν οι μαθητές, ενώ η Continental πέρα από τα ελαστικά της που συνεχώς εξελίσσει και βελτιώνει έχει ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης για την οδική ασφάλεια.

Η Mercedes-Benz όχι μόνο πρωτοπορεί στα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης αλλά και στη διατήρησή τους σε άψογη κατάσταση, ενώ το The Baby City, με ιδιαίτερη ευαισθησία για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών κάθε ηλικίας, αναλαμβάνει να ενημερώσει τους γονείς προκειμένου να αποκτήσουν το πλέον κατάλληλο παιδικό κάθισμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Advertisement