Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

H Anytime συμβάλλει ουσιαστικά στην Οδική Ασφάλεια!

Ελλάδα 13:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Anytime συμβάλλει ουσιαστικά στην Οδική Ασφάλεια!

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

H Anytime συμβάλλει ουσιαστικά στην Οδική Ασφάλεια!

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η Anytime, η Νο. 1 εταιρεία στην direct ασφάλιση, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην οδική ασφάλεια και συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στο να μην υπάρχουν τροχαία ατυχήματα.

Advertisement
Advertisement

Η ανθρώπινη ζωή είναι το πολυτιμότερο αγαθό και η προστασία της η υπέρτατη αξία. Αυτό είναι το ζητούμενο για τους ανθρώπους της Anytime, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η οδική ασφάλεια (αλλά και η παροχή ασφάλειας, με την ευρύτερη έννοιά της) είναι από τα βασικότερα στοιχεία στην καθημερινότητά μας.

Έτσι, η Anytime δεν ήταν δυνατόν να απουσιάζει από τον σημαντικό θεσμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, ο οποίος διοργανώνεται από τον ΟΗΕ και την Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (UNECE).

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα ευθύνονται για περίπου 50 εκατομμύρια τραυματίες και για περίπου 1,3 εκατομμύρια θανάτους σε όλο τον κόσμο, ετησίως.

Advertisement
Advertisement

Βάσει των δεδομένων του ΠΟΥ, τα θύματα είναι κυρίως νέοι μέχρι 29 ετών. Σε ό,τι αφορά στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, πέρυσι έχασαν τη ζωή τους περίπου 20.600 άτομα εξαιτίας τροχαίου δυστυχήματος.

Η ενημέρωση και η εκπαίδευση οδηγών, δικυκλιστών, ποδηλατών, πεζών και όλων όσοι κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο είναι απαραίτητη συνθήκη και μια διαρκής διαδικασία.

Advertisement

Η ασφάλειά μας στον δρόμο εξαρτάται από τη δική μας υπευθυνότητα και από τη σημασία που δίνουμε κατά τη μετακίνησή μας. Η σωστή συντήρηση του οχήματός μας, η χρήση ζώνης ασφαλείας ή κράνους πάντα, η αμυντική οδήγηση, η υπομονή μας και η απαρέγκλιτη τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εντός και εκτός πόλης είναι αδιαπραγμάτευτοι παράγοντες.

Ο σωστός οδηγός είναι αυτός που βάζει τα όρια κάθε φορά και πρέπει να γνωρίζει τις ικανότητες και τις αδυναμίες του και να εκτιμά τις συνθήκες του οδικού δικτύου και των κυκλοφοριακών συνθηκών. Το ίδιο ισχύει και τους λοιπούς χρήστες του δρόμου αλλά και για τους πεζούς.

Advertisement

Βεβαίως, η οδική ασφάλεια εξαρτάται και από τη βαρύτητα που δίνει το κράτος στη βελτίωσή της. Στην αναγνώριση του προβλήματος και στη σημασία που δίνει για την εκπαίδευση των παιδιών των νέων αλλά και των μεγαλύτερων σε ηλικία.

Επίσης, σημαντικό ρόλο έχει και η επένδυση στην ανάπτυξη σύγχρονου οδικού δικτύου, αλλά και τη σωστή συντήρησή του, όπως και η παροχή κινήτρων για την έγκαιρη αντικατάσταση του στόλου των οχημάτων.

Advertisement

Η Πολιτεία και οι σχετικοί θεσμοί της πρέπει να λειτουργούν προληπτικά, να μην αφήνουν στην τύχη τους εγκαταστάσεις και να μην εφαρμόζουν αναχρονιστικά προγράμματα στην εποχή μας.

Πώς η Anytime συμβάλλει στην οδική ασφάλεια;

Πολλές φορές, ιδιωτικοί φορείς αναλαμβάνουν να βοηθήσουν την Πολιτεία και όλους εμάς ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο της οδικής ασφάλειας. Η Anytime θέλει να συμβάλλει ουσιαστικά στη μετάδοση του μηνύματος για να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα τροχαία ατυχήματα.

Το όραμα των ανθρώπων της είναι ένας κόσμος με περισσότερη ασφάλεια και λιγότερη ασφάλιση, ένας κόσμος με λιγότερα ατυχήματα στους δρόμους.

Γι’ αυτό και έχει δημιουργήσει υπηρεσίες, αλλά και μία νέα γενιά προϊόντων που χρησιμοποιούν την τηλεματική τεχνολογία. Επιβραβεύει τους προσεκτικούς οδηγούς, δίνοντάς τους συνεχώς κίνητρα ώστε να οδηγούν πιο προσεκτικά και υπεύθυνα.

Το Smart Drive επιβραβεύει τους οδηγούς να οδηγούν πιο συνετά και με υπευθυνότητα, εξασφαλίζοντάς τους έκπτωση στην ανανέωση του συμβολαίου τους.

Ο τρόπος λειτουργίας του γίνεται μέσω μίας εφαρμογής που αξιολογεί την οδηγική συμπεριφορά μας και μας δείχνει σε ποια σημεία θα μπορούσαμε να τα έχουμε πάει καλύτερα.

Κάθε οδηγός συγκεντρώνει ένα σκορ στην εφαρμογή κι ανάλογα με αυτό εξασφαλίζει στην ανανέωση του συμβολαίου του έως και 20% έκπτωση, ενώ έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς και challenges.

Το Short Drive, η πρώτη πράσινη ασφάλεια αυτοκινήτου στην Ελλάδα, ενθαρρύνει τη μειωμένη χρήση του αυτοκινήτου μας και απευθύνεται σε όσους κάνουν περιορισμένες μετακινήσεις με αυτό.

Έτσι, εξασφαλίζουν και δικαιότερα ασφάλιστρα, αφού δε χρησιμοποιούν αρκετά το όχημά τους, ενώ με την επιλογή τους προστατεύουν το περιβάλλον. Η Anytime αντισταθμίζει τους εκπεμπόμενους ρύπους των αυτοκινήτων τους σε φιλικά περιβαλλοντικά έργα.

Επιπλέον, δημιουργεί επιλογές ασφάλισης για ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια, ώστε να κυκλοφορούν με περισσότερη ασφάλεια στους δρόμους, αλλά και υπηρεσίες που εξασφαλίζουν ασφαλέστερες και πιο ευχάριστες μετακινήσεις.

Με την υπηρεσία METEO ROADS, οι χρήστες μπορούν να ενημερωθούν για τον καιρό σε όλο το ελληνικό οδικό δίκτυο, ώστε να αποφεύγουν τις μετακινήσεις όταν δεν είναι καλός.

Επιπλέον, όσοι έχουνε επιλέξει για την ασφάλισή τους την Anytime εξυπηρετούνται από την Οδική Βοήθεια της Interamerican, που διαθέτει ιδιόκτητα οχήματα και ανανεώνει συνεχώς τον στόλο της, για να βρίσκεται πιο άμεσα κοντά στους ασφαλισμένους της. Έτσι, τους παρέχει πιο εύκολους και σύγχρονους τρόπους, για να ειδοποιήσει κάποιος την Οδική βοήθεια.