Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οδική ασφάλεια: Ένα ζήτημα που αφορά όλους μας

Ελλάδα 12:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οδική ασφάλεια: Ένα ζήτημα που αφορά όλους μας

ΝΕΑ

Οδική ασφάλεια: Ένα ζήτημα που αφορά όλους μας

ΝΕΑ

Οι δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας ενισχύονται χάρη στις σημαντικές συνεργασίες του προγράμματος «Κάν’ το Σωστά» της Anytime.

Advertisement
Advertisement

Όλοι οι κλάδοι που ασχολούνται με το αυτοκίνητο και τη μοτοσικλέτα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μας προσφέρουν προϊόντα τα οποία είναι ποιοτικά, καλοσχεδιασμένα και φυσικά με όλες τις τεχνολογικές «ευκολίες» που έχουν προστεθεί στην καθημερινότητά μας. Κανείς όμως, είτε αυτός είναι κατασκευαστής αυτοκινήτου, είτε ανήκει στον κλάδο των ασφαλειών, είτε ανήκει στον κλάδο της ενημέρωσης δεν έχει περάσει σε δεύτερη προτεραιότητα τον κρίσιμο τομέα της οδικής ασφάλειας.

Η ασφάλεια στους δρόμους εξακολουθεί φυσικά να είναι πρωταρχικό μέλημα όλων προκειμένου να μειωθούν και αν είναι δυνατόν να εξαλειφθούν τα ατυχήματα και οι ανθρώπινες απώλειες στους δρόμους.

Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι τα καινούργια μοντέλα αυτοκινήτων διαθέτουν πολλά σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και οι δρόμοι έχουν βελτιωθεί, συνεχίζουμε να ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά με τη δυσάρεστη έκπληξη ενός ατυχήματος ή ακόμα χειρότερα, δυστυχήματος.

Advertisement
Advertisement

Πολύ σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας παίζει η ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών γενικά και των οδηγών ειδικά. Εκτός από τους κρατικούς μηχανισμούς, στο παιχνίδι της ενημέρωσης έχουν μπει και κορυφαίες εταιρείες που ενεργοποιούνται στον τομέα της κινητικότητας, προσφέροντας τη γνώση και την εμπειρία τους στους οδηγούς σε όλη την Ελλάδα.

Η Anytime, κορυφαία εταιρεία στον κλάδο της Ασφάλισης Οχημάτων, πρωτοπορεί εδώ και αρκετά χρόνια στον τομέα της ανάδειξης και αντιμετώπισης του εν λόγω ζητήματος, πραγματοποιώντας δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε πληθώρα κατηγοριών πολιτών: από παιδιά και μαθητές, μέχρι επαγγελματίες του κλάδου.

Η Anytime πρόσφατα ανακοίνωσε την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» με στόχο την υλοποίηση του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος «Κάν’ το Σωστά», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Advertisement

Το πρόγραμμα «Κάν’ το Σωστά», το οποίο υλοποιείται από το 2009 και έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 150.000 μαθητές, είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για τις αιτίες και τις συνέπειες των τροχαίων συμβάντων, προωθώντας τη σημασία της ασφαλούς οδήγησης.

Στόχος της Anytime και του Ι.Ο.ΑΣ. είναι το πρόγραμμα να υλοποιηθεί σε 10 σχολεία της Αττικής. Μέσα από ένα προηγμένο εκπαιδευτικό και διαδραστικό πλαίσιο, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν και να εκπαιδευτούν σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση προσομοιωτών ανατροπής και πρόσκρουσης αυτοκινήτου, καθώς και γυαλιά προσομοίωσης μέθης, που προσφέρουν πραγματικές εμπειρίες και ενισχύουν την αντίληψη των κινδύνων στους δρόμους.

Advertisement

Μετά λοιπόν από τις δράσεις του προγράμματος «Save the Day», η Anytime κάνει το επόμενο βήμα έχοντας στο πλευρό της το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». Το πρόγραμμα «Καν’ το σωστά» έχει στόχο να ενισχύσει την εκπαίδευση των νέων για ένα ασφαλέστερο μέλλον στους δρόμους της Ελλάδας.