Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δημοπρασία για μια ιδιαίτερη Miura 1.460 ίππων

Ελλάδα 10:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δημοπρασία για μια ιδιαίτερη Miura 1.460 ίππων

ΝΕΑ

Δημοπρασία για μια ιδιαίτερη Miura 1.460 ίππων

ΝΕΑ

Το σκάφος της CUV που κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα UIM του 1984, έχει δύο Lamborghini κινητήρες V12 και συνολική απόδοση 1.460 ίππων και περιμένουμε να δούμε πόσο θα φτάσει για να πουληθεί.

Advertisement
Advertisement

Η δημοπρασία για το εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο «CUV Miura», είναι προγραμματισμένη για τις 19 Νοεμβρίου.

Το σκάφος κατασκευάστηκε από το Ιταλικό ναυπηγείο Cantieri Uniti Viareggio (CUV) για να κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα UIM του 1984, κάτι που εν τέλει κατάφερε, χαρίζοντας στην CUV τον τρίτο της τίτλο (με τρία διαφορετικά σκάφη), καθιστώντας την έναν από τους καλύτερους κατασκευαστές μηχανοκίνητων σκαφών ανοικτής θαλάσσης στον κόσμο. Το σκάφος είχε εξ αρχής ονομαστεί Miura και στην μορφή που το βλέπουμε σήμερα, έχει δύο V12 κινητήρες της Lamborghini, με απόδοση 730 ίππων από τον καθένα.

Advertisement
Advertisement

Ο κάθε κινητήρας της Lamborghini έχει χωρητικότητα 8,2 λίτρων και περιεχόμενη γωνία στο «V» 60 μοιρών. Η διάταξη των κεφαλών του περιλαμβάνει δύο εκκεντροφόρους ανά πλευρά, με τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο και αξίζει να σημειωθεί πως τόσο το μπλοκ, όσο και οι κεφαλές, είναι από αλουμίνιο. Η συμπίεση με την οποία λειτουργούν οι κύλινδροι του κάθε κινητήρα, είναι 11,5:1 και το συνολικό βάρος του είναι 360 κιλά.

Οι κινητήρες αυτοί είχαν κριθεί υπερβολικοί σε μέγεθος για να χρησιμοποιηθούν στα αυτοκίνητα της Lamborghini, Countach και Jalpa αλλά από κάποιες αναφορές, μαθαίνουμε πως έχουν τοποθετηθεί ως ειδική παραγγελία, σε κάποια LM 002 (το πρώτο SUV της Lamborghini– ο πρόγονος του Hummer). Το σκάφος πρόκειται τώρα να προσφερθεί προς πώληση από τον οίκο RM Sotheby’s στις 19 Νοεμβρίου στη Γαλλία.

Advertisement

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποιο είδος «πρόβλεψης» για την τιμή που μπορεί να φτάσει προκειμένου να το αγοράσει κάποιος. Το μόνο διαθέσιμο στοιχείο που υπάρχει για το σκάφος, είναι πως την τελευταία φορά που άλλαξε χέρια, ήταν το 2016 και έγινε για τιμή που πέρασε οριακά τις 100.000 ευρώ. Μιλάμε για ένα κομμάτι με μεγάλη ιστορία και ενδιαφέρουσα πορεία στους αγώνες των σκαφών, από ένα ναυπηγείο με μεγάλη ιστορία, που μπορεί να συγκινήσει κάποιον λάτρη του είδους και να κάνει την υπέρβαση στην τιμή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα Lamborghini Urus Evo: Αλλαγές στο σχήμα (+video)
Ξεπούλησε η Lamborghini Aventador LP780-4 Ultimae
H Brabus Marine έκανε πάλι τα “μαγικά” της

 

 

Advertisement