Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεπούλησε η Lamborghini Aventador LP780-4 Ultimae

Ελλάδα 8:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεπούλησε η Lamborghini Aventador LP780-4 Ultimae

ΝΕΑ

Ξεπούλησε η Lamborghini Aventador LP780-4 Ultimae

ΝΕΑ

Το μοντέλο με το οποίο η Lamborghini «αποχαιρετά» τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα χωρίς υβριδική υποβοήθηση, η Aventador LP780-4 Ultimae, έκανε μόλις sold out.

Advertisement
Advertisement

Τέλος εποχής για τον ατμοσφαιρικό V12 της Lamborghini μια και όπως ανακοινώθηκε, πουλήθηκαν και οι 600 Aventador LP780-4 Ultimae.

Τρεις μήνες αφότου η Lamborghini παρουσίασε την Aventador LP780-4 Ultimae ως το μοντέλο- κύκνειο άσμα του υπάρχοντος V12 που θα προσφερόταν σε μια παραγωγή 600 μονάδων (350 coupe και 250 roadster), ανακοινώθηκε το sold out. Εκτός από το τέλος της διάθεσης του μοντέλου Aventador, με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται ο κύκλος της εμπορικής πορείας του V12 βενζινοκινητήρα της Lamborghini. Η ίδια η εταιρεία έχει ανακοινώσει πως η επόμενη ναυαρχίδα της, θα χρησιμοποιεί μια εξηλεκτρισμένη εκδοχή του συγκεκριμένου συνόλου.

Θυμίζουμε πως η Aventador παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2011 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, με μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακόνημα και V12 κινητήρα 6,5 λίτρων τοποθετημένο στη μέση. Από το 2011 έως το 2020, η Lamborghini πούλησε περισσότερες από 10.000 Aventador, αριθμός που ξεπερνά το άθροισμα των πωλήσεων όλων των μοντέλων της εταιρείας με V12 κινητήρα (Miura, Countach, Diablo και Murcielago). Η Lamborghini θέλει να εισάγει την υβριδική τεχνολογία σε ολόκληρη τη γκάμα της έως το 2024, οπότε από τώρα και στο εξής, θα βλέπουμε τις ανάλογες προτάσεις σε όλα της τα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Διαφορετική σε όλα η διάδοχος της Lamborghini Aventador
Τρελές πωλήσεις για την Lamborghini
Οι πιο τρελές πιρουέτες της Lamborghini Essenza (video)

 

Advertisement

 

 

Advertisement