Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε πως η Τουρκία προσπαθεί να προστατεύσει το Togg

Ελλάδα 15:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε πως η Τουρκία προσπαθεί να προστατεύσει το Togg

ΝΕΑ

Δείτε πως η Τουρκία προσπαθεί να προστατεύσει το Togg

ΝΕΑ

Η προσπάθεια των Κινέζων να επεκταθούν στην αγορά των αυτοκινήτων άλλων χωρών είναι γνωστή. Ωστόσο, αυτό δεν θα είναι τόσο εύκολο στην Τουρκία, πλέον.

Advertisement
Advertisement

Η ίδρυση της Togg και η παρουσίαση του πρώτου, αμιγώς ηλεκτρικού, μοντέλου της ήταν ένα σημαντικό γεγονός για την τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία. Ο Recep Tayyip Erdoğan, ο Πρόεδρος της χώρας, έδωσε μεγάλη δημοσιότητα στο θέμα και προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί πολιτικά όσο περισσότερο γινόταν.

Ωστόσο, τώρα, η Τουρκία και η οικονομία της βρίσκεται σε μια περίοδο που είναι δύσκολη, έπειτα από τον σεισμό που προκάλεσε πολλές δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και κατέστρεψε μια πολύ μεγάλη περιοχή. Επιπλέον, με την προοπτική των επικείμενων εκλογών και εκεί, ο Erdoğan προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να αναστρέψει κάπως το κλίμα.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας Daily Sabah, ο Τούρκος Πρόεδρος αποφάσισε να επιβληθεί επιπλέον φόρος 40% στα αμιγώς ηλεκτρικά καινούργια κινεζικά μοντέλα που εισάγονται στη χώρα.

Advertisement
Advertisement

Βάσει όσων αναφέρονται στο δημοσίευμα, η συγκεκριμένη επιλογή του έγινε για να βοηθήσει την Togg να ξεκινήσει με πιο ευνοϊκές συνθήκες τις πωλήσεις τού νέου μοντέλου της στην εγχώρια αγορά.

Αυτό αναμένεται να γίνει εντός του Μαρτίου και θέλει να συμβάλλει όσο το δυνατόν στην προσπάθεια. Η κυβέρνηση της χώρας έχει ψηφήσει φοροαπαλλαγές, έχει παραχωρήσει τη γη για τη δημιουργία του εργοστασίου, έχει δώσει δάνειο με μικρό επιτόκιο και έχει δεσμευτεί (το κράτος) για την αγορά 30.000 αυτοκινήτων ετησίως, ως το 2035.

Advertisement

Η τουρκική κυβέρνηση, για να προωθήσει τις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην χώρα έχει θεσπίσει κίνητρα. Αυτά αφορούν στη μικρότερη φορολογία σε σχέση με τα καινούργια μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ένωση Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων και Κινητικότητας («ODMD») της χώρας, πέρυσι πουλήθηκαν στην Τουρκία 7.733 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 1% των συνολικών ταξινομήσεων καινούργιων αυτοκινήτων του 2022.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι Τούρκοι ετοιμάζουν και δεύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο!
Οι Κινέζοι ξεπέρασαν τους Γερμανούς στις εξαγωγές
Πότε έρχεται το τουρκικό Togg στην Ευρώπη;