Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Κινέζοι ξεπέρασαν τους Γερμανούς στις εξαγωγές

Ελλάδα 9:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Κινέζοι ξεπέρασαν τους Γερμανούς στις εξαγωγές

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι ξεπέρασαν τους Γερμανούς στις εξαγωγές

ΝΕΑ

Το 2022, οι εξαγωγές των κινεζικών αυτοκινήτων προς άλλες χώρες αυξήθηκαν κατά 54%.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Κίνας, την περυσινή χρονιά η ασιατική χώρα, εξήγαγε 3,11 εκατομμύρια καινούρια αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο, αριθμός ο οποίος είναι κατά 54% αυξημένος συγκριτικά με αυτόν του 2011.

Το γεγονός αυτό κάνει την Κίνα τον δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγέα νέων οχημάτων, ξεπερνώντας τη Γερμανία η οποία βρισκόταν στη συγκεκριμένη θέση ως τώρα. Η ευρωπαϊκή χώρα εξήγαγε πέρυσι 2,61 εκατομμύρια αυτοκίνητα, αριθμός ο οποίος ήταν αυξημένος κατά 10% σε σχέση με αυτόν του 2021.

Advertisement
Advertisement

Βάσει των στοιχείων, οι Κινέζοι βρίσκονται κοντά και στην Ιαπωνία η οποία είναι στην πρώτη θέση της αντίστοιχης λίστας. Προς το παρόν, τα δεδομένα για τη χώρα τού Ανατέλλοντος Ηλίου αφορούν μόνο στους πρώτους έντεκα μήνες τής χρονιάς και όχι στο σύνολο του έτους. Σε αυτό το χρονικό διάστημα εξήγαγε 3,2 εκατομμύρια οχήματα, αριθμός που προφανώς θα είναι μεγαλύτερος όταν συμπεριληφθούν και αυτές κατά τη διάρκεια του περασμένου Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, οι αναλυτές τής αγοράς εκτιμούν ότι όσο και να αυξηθούν δεν πρόκειται να φτάσουν στα 3,82 εκατομμύρια οχήματα που εξήγαγε η Ιαπωνία το 2021. Τέλος, βάσει των αναλύσεων που κάνουν αυτοί, προβλέπεται ότι η Κίνα θα γίνει ο μεγαλύτερος εξαγωγέας καινούργιων αυτοκινήτων στα προσεχή χρόνια. Βάσει των εκτιμήσεών τους, ως το 2030 θα εξάγει ετησίως περίπου 5,5 εκατομμύρια οχήματα, με τα 2,5 εκατομμύρια εξ αυτών να είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι Κινέζοι άρχισαν την «απόβαση» στην Ευρώπη
Oι Κινέζοι καλύπτουν τα «κενά» στη Ρωσία
Κινεζική εισβολή στην Ευρώπη: Ποιοι κινδυνεύουν;