Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Τουρκία γίνεται η νέα μεγάλη δύναμη στις μπαταρίες

Ελλάδα 16:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Τουρκία γίνεται η νέα μεγάλη δύναμη στις μπαταρίες

ΝΕΑ

Η Τουρκία γίνεται η νέα μεγάλη δύναμη στις μπαταρίες

ΝΕΑ

Η Τουρκία παραμένει ο προσφιλής προορισμός για μεγάλες επενδύσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία. Τώρα και στα ηλεκτρικά και στην παραγωγή μπαταριών.

Advertisement
Advertisement

Σε μία εποχή με τεράστιες ανακατατάξεις στην παγκόσμια οικονομική σκακιέρα, η Τουρκία φαίνεται και πάλι να έχει γρήγορα αντανακλαστικά.

Και αυτή την φορά, σε συνεργασία με την Ford, η οποία έχει ήδη μεγάλη δραστηριότητα στην χώρα, θα προχωρήσουν από κοινού στην δημιουργία ενός νέου μεγάλου εργοστασίου παραγωγής μπαταριών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το εργοστάσιο αυτό θα δημιουργηθεί από την Ford και την LG Energy Solution και θα παράγει μπαταρίες που θα φθάνουν ετησίως τις 45 GWh. Η LG Energy Solution έρχεται να αντικαταστήσει την SK On σε μία προηγούμενη συμφωνία που είχε κάνει η Ford για παραγωγή μπαταριών.

Advertisement
Advertisement

H επένδυση αυτή αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την Ford στην διαδικασία εξηλεκτρισμού της γκάμας της εταιρίας, σε συνδυασμό με άλλα δύο εργοστάσια που έχει η εταιρία στην Αμερική, σε συνεργασία με την SK Innovation.

Το εργοστάσιο στην Τουρκία θα γίνει τελικά με την LG Energy Solution και όχι με την SK, καθώς η Ford θέλει να ανοίξει την “βεντάλια” των συνεργατών της για την μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση στις αγορές εκτός Αμερικής.

Οι δύο εταιρίες θα υπογράψουν την συμφωνία μέσα στον Φεβρουάριο και πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του εργοστασίου.

Advertisement

Παράλληλα η Ford έχει ακόμα μεγαλύτερα σχέδια για την ηλεκτροκίνηση, καθώς σχεδιάζει να ξεκινήσει εργοστάσιο στην Κίνα, σε συνεργασία με την CATL, την κορυφαία εταιρία παραγωγής μπαταριών στον κόσμο σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχονται οι μπαταρίες από ξύλο που φορτίζονται σε 8 λεπτά!
Αυστηρότερα μέτρα από την Ε.Ε. για τις μπαταρίες
Ξεχάστε τα φθηνά ηλεκτρικά: Οι μπαταρίες ακριβαίνουν

Advertisement