Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φουλ του gadget στην αναβάθμιση λογισμικού των Tesla (+video)

Ελλάδα 1:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φουλ του gadget στην αναβάθμιση λογισμικού των Tesla (+video)

ΝΕΑ

Φουλ του gadget στην αναβάθμιση λογισμικού των Tesla (+video)

ΝΕΑ

Η Tesla καθιστά πιο ευχάριστη τη συμβίωση με τα μοντέλα της, δείχνοντας τον δρόμο στους υπόλοιπους κατασκευαστές. Πόσα από αυτά τα gadgets, όμως, είναι πραγματικά χρήσιμα;

Advertisement
Advertisement

Στο λανσάρισμα της έκδοσης λογισμικού v11.0 προχώρησε η Tesla, εισάγοντας στα Model 3, Y, S και X, μια σειρά ενδιαφέροντων λειτουργιών και προγραμμάτων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η λειτουργία Tesla Light Show που σηματοδοτεί την εκτέλεση ενός φαντασμαγορικού show μέσω των φωτιστικών σωμάτων τoυ οχήματος, ακολουθώντας το ρυθμό οποιασδήποτε μουσικής.

Ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει να «κατεβάσει» (download) το ανοιχτού κώδικα (open-source) λογισμικό στον υπολογιστή του και στη συνέχεια να το περάσει μέσω USB στο Tesla του.

Advertisement
Advertisement

Δεδομένου ότι είναι ανοιχτού κώδικα, το λογισμικό επιτρέπει στον χρήστη να επέμβει στον κώδικά του, για την προσθαφαίρεση διάφορων επιμέρους λειτουργιών, βάσει των προσωπικών του προτιμήσεων.

Advertisement

Επιπλέον, η Tesla αναβάθμισε το User Interface (διεπαφή χρήστη) όλων των μοντέλων της που εφοδιάζονται με μικροεπεξεργαστή Intel Atom. Το νέο UI περιλαμβάνει ένα πλήρως εξατομικεύσιμο app launcher, απλοποιημένα μενού και υποστήριξη λειτουργίας dark mode.

Advertisement

Η αμερικανική εταιρεία, επίσης, αναβαθμίζει το σύστημα πλοήγησης επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν μια πιο στοχευμένη και απρόσκοπτη παρακολούθηση των οδηγιών στην οθόνη, χωρίς να εμφανίζονται περιττές λεπτομέρειες στο χάρτη.

Ακόμα, το σύστημα αναβαθμίστηκε με τα παιχνίδια Sonic the Hedgedog και Sudoku, την ίδια ώρα που το δημοφιλές Battle of Polytopia πλέον είναι συμβατό με πολλαπλούς παίχτες (multiplayer mode).

Advertisement

Ενδιαφέρον, επίσης, έχει η προσθήκη του TikTok, και κυρίως της λειτουργίας Boombox Megaphone. Μέσω ενός εξωτερικού ηχείου, ο χρήστης μπορεί να επικοινωνήσει με τους περαστικούς κάνοντας χρήση φυσικής ομιλίας.

Οι αναβαθμίσεις, τέλος, αφορούν τη βελτίωση του ηχοσυστήματος, την Κάμερα Τυφλού Σημείου (Blind Sport Camera) η οποία πλέον προσφέρει εικόνα στην κεντρική οθόνη σε πραγματικό χρόνο (μόλις ενεργοποιηθεί το φλας), αλλά και το σύστημα ανάρτησης που πλέον επιτρέπει την αυτόματη ενεργοποίηση του προφίλ οδήγησης Comfort, μόλις επιλεχθεί το Autopilot.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανατίναξε με 30 kg δυναμίτη το Tesla του (+video)
Πόσο γρήγορα φορτίζει ένα Tesla; (+video)
Tesla Model 3, τώρα και σε περιπολικά