Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Dacia Jogger: Όσα πρέπει να ξέρεις για το 7θέσιο SUV (video)

Ελλάδα 9:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Dacia Jogger: Όσα πρέπει να ξέρεις για το 7θέσιο SUV (video)

ΝΕΑ

Dacia Jogger: Όσα πρέπει να ξέρεις για το 7θέσιο SUV (video)

ΝΕΑ

Η Dacia διαθέτει στη γκάμα της το Jogger, το 7θέσιο SUV, και εμείς σκιαγραφούμε το προφίλ του.

Advertisement
Advertisement

Η Dacia πραγματοποίησε δυναμική είσοδο στην κατηγορία 7θέσιων SUV, αποκαλύπτοντας το Jogger, ένα μοντέλο που υπόσχεται άνετες και περιπετειώδεις μετακινήσεις.

Με μεγάλη απόσταση από το έδαφος, θέσεις για έως και 7 επιβάτες, πλούσια φαρέτρα συστημάτων ασφαλείας και στιβαρή δομή, το Jogger ζητά την προσοχή του αγοραστικού κοινού και συγκεκριμένα των πολυμελών οικογενειών με εκδρομικές ανησυχίες.

Ποια είναι η γκάμα των κινητήρων, ποια η διαρρύθμιση της καμπίνας και πότε αναμένεται στην ελληνική αγορά; Οι απαντήσεις στις παρακάτω γραμμές.

Advertisement
Advertisement

Εμφάνιση: Η μεγάλη γρίλια, το μυώδες καπό και η μεγάλη απόσταση (200 χλστ.) από το έδαφος χαρίζουν στο αυτοκίνητο δυναμική υπόσταση, την ίδια ώρα που οι LED προβολείς με τα φώτα ημέρας σχήματος “Y” φανερώνουν τους δεσμούς του με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της γκάμας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΛΑ ΤΑ 7ΘΕΣΙΑ SUV ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Advertisement

Διαστάσεις: Το μεταξόνιο των 2,9 μέτρων και το συνολικό μήκος των 4,55 μ. καθιστούν το Jogger σε μεγαλύτερο αυτοκίνητο της Dacia και ταυτόχρονα διαμορφώνουν ένα ευρύχωρο εσωτερικό. Η πλατφόρμα είναι η CMF που τη γνωρίσαμε στο Sandero.

Advertisement

Άνεση: Οι επιβάτες και των τριών σειρών καθισμάτων απολαμβάνουν μεγάλο χώρο για τα κεφάλια τους, αλλά και για τα πόδια τους, κάτι που αποτελεί εχέγγυο για άνετες μετακινήσεις. Οι δύο επιβάτες της της 3ης σειράς, έχουν ξεχωριστό κάθισμα, υποβραχιόνιο και μεγάλο πίσω σπαστό τζάμι εξαερισμού για καλύτερη θέα.

Αποθηκευτικοί χώροι: Εντός της καμπίνας υπάρχουν διάφοροι έξυπνοι αποθηκευτικοί χώροι συνολικής χωρητικότητας 24 λίτρων. Μεταξύ αυτών και το κλειστό ντουλαπάκι του συνοδηγού με χωρητικότητα 7λ., οι εμπρός και πίσω θήκες στα πάνελ των θυρών με δυνατότητα τοποθέτησης μπουκαλιού του 1λ., ένας κλειστός χώρος 1,3λ. στην κεντρική κονσόλα και 6 ποτηροθήκες.

Advertisement

Ευελιξία: Μεγάλο ατού του Jogger είναι το ασύμμετρα (1/3 – 2/3) αναδιπλούμενο κάθισμα για τρείς επιβάτες στη 2η σειρά και τα δύο ανεξάρτητα αναδιπλούμενα (50/50) και αφαιρούμενα καθίσματα στην 3η σειρά. Ο όγκος φόρτωσης είναι 708 λτ. και μπορεί να εκτοξευτεί στα 1.819 εφόσον «πέσει» και η δεύτερη σειρά.  Σε 7θέσια διαρρύθμιση η χωρητικότητα είναι 160 λίτρα.

Συνδεσιμότητα: Ανάλογα με την έκδοση το Jogger ενσωματώνει το σύστημα πολυμέσων Media Display με οθόνη αφής 8 ιντσών, στραμμένη προς τον οδηγό και δυνατότητα Bluetooth σύνδεσης με Android και Apple CarPlay. Επισης υπάρχει και το Media Nav με ενσωματωμένες δυνατότητες πλοήγησης και ασύρματη συνδεσιμότητα μέσω Wi-Fi για Apple CarPlay και Android Auto. Το ηχοσύστημα διαθέτει έξι ηχεία και δύο θύρες USB.

Ενισχυμένη δομή: Οι ενισχύσεις στο μπλοκ του κινητήρα (πλευρικές δοκοι και υποπλαίσιο στο κάτω μέρος) και στο χώρο των επιβατών καθιστούν τη δομή του αμαξώματος ιδιαίτερα άκαμπτη. Οι αισθητήρες πίεσης στις πόρτες, σε συνδυασμό με το επιταχυνσιόμετρο, παρέχουν έγκαιρη αναγνώριση των πλευρικών συγκρούσεων και επομένως ταχύτερη ενεργοποίηση των πλευρικών και των αερόσακων τύπου κουρτίνας.

Ενεργητική ασφάλεια: Το «παρών» δίνουν τα εξής συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης: Ενεργό Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Emergency Brake Assist), Σύστημα Προειδοποίησης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning), Υποβοήθηση Στάθμευσης (Park Assist) και Υποβοήθηση Εκκίνησης σε Ανηφόρα (Hill Start Assist).

Κινητήρες: Το Jogger έρχεται με έναν 3κύλινδρο 1.000αρη TCi 110 ίππων και 200 Nm στις 2.900 σ.αλ., ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Υπάρχει και ένας διπλού καυσίμου (βενζίνη/LPG) 1.000 κ.εκ. που παράγει 100 άλογα και περιορίζει την κατανάλωση σε 7,6 λτ./100 χλμ. Η αυτονομία φτάνει τα 1.000 χλμ. χάρη στο ρεζερβουάρ υγραερίου 40 λίτρων και στο ρεζερβουάρ βενζίνης 50 λίτρων.

Το 2023 περιμένουμε και μια υβριδική έκδοση με βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων, δύο ηλεκτροκινητήρες και ένα κιβώτιο multi-mode χωρίς συμπλέκτη.

Άφιξη στην Ελλάδα: Στη χώρα μας η εμπορική του πορεία αναμένεται στα τέλη του 2022, με την τιμή του να είναι κοντά στα 17.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε και ποια ηλεκτρικά Renault και Dacia έρχονται στην Ελλάδα
Δοκιμή: Dacia Sandero Streetway 1.0 TCe 100 PS LPG
Νέο Dacia Duster: Εντυπωσιακό, σκληροτράχηλο και με ασυναγώνιστο value for money