Live Κίνηση
Περισσότερα
Dacia-Renault

Νέο Dacia Duster: Εντυπωσιακό, σκληροτράχηλο και με ασυναγώνιστο value for money

Ελλάδα 10:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Dacia Duster: Εντυπωσιακό, σκληροτράχηλο και με ασυναγώνιστο value for money

Dacia-Renault

Νέο Dacia Duster: Εντυπωσιακό, σκληροτράχηλο και με ασυναγώνιστο value for money

Dacia-Renault

To νέο Dacia Duster αποτελεί το κορυφαίο αυθεντικό SUV με νέα, δυναμική εμφάνιση, ικανότητες κίνησης σε ποικιλία εδαφών, σύγχρονες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας, πλούσια γκάμα κινητήρων, πάντα με ασυναγώνιστο value for money, που κορυφώνεται με τη δωρεάν διάθεση του συστήματος υγραεριοκίνησης στις εκδόσεις διπλού καύσιμου (βενζίνης / LPG).  

Advertisement
Advertisement

Από το 2010 που εμφανίστηκε στην αγορά, το Duster έχει διαγράψει μία εκπληκτική πορεία πωλήσεων σε όλη την Ευρώπη. Είναι ενδεικτικό ότι με πάνω από 1,9 εκατομμύρια πωλήσεις, το Duster κατέκτησε την 1η θέση στις πωλήσεις της κατηγορίας του στην ευρωπαϊκή αγορά, από το 2019.

Με τιμές που αντιστοιχούν σε αυτοκίνητο μικρότερης κατηγορίας, το Duster προσφέρει τους χώρους και τις δυνατότητες ενός full size SUV, ενώ στην έκδοση 4×4 παρέχει και μοναδικές ικανότητες για εκτός δρόμου αποδράσεις. Η νέα γενιά του αυτοκινήτου είναι πλέον βελτιωμένη σε όλα τα επιμέρους σημεία, με νέα και πιο μοντέρνα εμφάνιση, πιο πλούσιο εξοπλισμό για την άνεση και την ασφάλεια και μία μεγάλη γκάμα κινητήρων για να επιλέξει κανείς αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις δικές του ανάγκες.

Advertisement
Advertisement

Η πιο ενδιαφέρουσα από αυτές τις επιλογές είναι εκείνη με τον κινητήρα διπλού καυσίμου, βενζίνης και LPG, με εργοστασιακό σύστημα υγραεριοκίνησης και τιμή ίδια με την αντίστοιχη βενζινοκίνητη έκδοση. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε την τεράστια τεχνογνωσία που έχει η Dacia στην χρήση του LPG, καθώς είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που προσφέρει κινητήρες διπλού καυσίμου σε όλη τη γκάμα των μοντέλων της.

Η εργοστασιακή τοποθέτηση του συστήματος υγραεριοκίνησης προσφέρει εγγυημένη ασφάλεια και αξιοπιστία. Η διάρκεια της εργοστασιακής εγγύησης, τα διαστήματα τακτικής συντήρησης και η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ, είναι ίδια με την απλή βενζινοκίνητη έκδοση 1.0 TCe. Όταν λειτουργεί με υγραέριο, το νέο Duster 1.0 TCe 100 LPG εκπέμπει κατά μέσο όρο 9,5% λιγότερο CO2 από το αντίστοιχο μοντέλο με βενζινοκινητήρα.

Advertisement

Επιπλέον, προσφέρει αυτονομία που ξεπερνά τα 1.235 χλμ. χάρη στο συνδυασμό της τροφοδοσίας από δύο ρεζερβουάρ χωρητικότητας σχεδόν 100 λίτρων: 50 λίτρα βενζίνης και 50 λίτρα LPG. Η μεγαλύτερη δεξαμενή καυσίμου LPG, κατά 16,2 λίτρα σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά του Duster με LPG, επιτυγχάνει αύξηση της αυτονομίας που ξεπερνά τα 250 χλμ.

Παράλληλα, η ισχύς του κινητήρα φθάνει στους 100 ίππους, εξασφαλίζοντας εξαιρετικές επιδόσεις για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Advertisement

Πέρα από αυτή την εξαιρετική πρόταση, το νέο Duster έχει ανανεωθεί εκ βάθρων, με μια πολύ πιο σύγχρονη και ελκυστική εμφάνιση, ιδίως στο εμπρός μέρος το οποίο έχει γίνει έντονα δυναμικό και γεμάτο χαρακτήρα. Το μοντέρνο στυλ των εμπρός φώτων με τη χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή σε σχήμα «Υ» τονίζει ακόμα περισσότερο τις 3D σχεδιαστικές πινελιές της μάσκας και ενισχύει την εικόνα στιβαρότητας του νέου μοντέλου.

Το νέο Dacia Duster εξοπλίζεται στάνταρ με εμπρός φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED με αυτόματη ενεργοποίηση, που εξασφαλίζουν ακόμα καλύτερη ορατότητα. Ενώ χάρη στην ανασχεδιασμένη αεροτομή και τις ζάντες αλουμινίου 16” και 17”, το νέο Dacia Duster ξεχωρίζει και για την αεροδυναμική του, κάτι που επιδρά θετικά τόσο στην μείωση της κατανάλωσης, όσο και στην διατήρηση των εκπομπών CΟ2 σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Advertisement

Ιδιαίτερα αναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό του, το οποίο διαθέτει νέες ταπετσαρίες, νέα προσκέφαλα και μία ψηλά τοποθετημένη κεντρική κονσόλα με φαρδύ, συρόμενο υποβραχιόνιο με μεγάλη χωρητικότητα. Προσφέρει επίσης δύο νέα συστήματα πολυμέσων, με νέα, μεγαλύτερη οθόνη αφής 8” και πολλές δυνατότητες διασύνδεσης με Apple CarPlay και Android Auto.

Η ευρυχωρία είναι ένα ακόμα κύριο χαρακτηριστικό του Duster, με τους επιβάτες να έχουν στην διάθεσή τους μοναδική άνεση και εύκολη πρόσβαση στα καθίσματα, ενώ και το πορτ-μπαγκάζ, από τα 478 έως τα 1.623 λίτρα – με τα καθίσματα αναδιπλωμένα – είναι στην κορυφή της κατηγορίας των συμπαγών SUV.

Πιστό στις αξίες που το ανέδειξαν, το Dacia Duster είναι ένα αυθεντικό SUV για οικογενειακή χρήση, αλλά και για εκτός δρόμου εξορμήσεις. Τα κύρια χαρακτηριστικά του, όπως τα 217 χιλιοστά απόστασης από το έδαφος, και οι εντυπωσιακές τιμές για τις off road δυνατότητες των 21° για την γωνία ράμπας, 30° για την γωνία προσέγγισης και 34° για την γωνία διαφυγής, φέρνουν το Duster στην κορυφή της κατηγορίας του σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες κίνησής του και πέρα από την άσφαλτο.

Στο νέο Duster υπάρχει μία εκ βάθρων ανανεωμένη γκάμα κινητήρων που συνδυάζει την οδηγική ευχαρίστηση και τις περιορισμένες εκπομπές CO2. Η έκδοση 2WD του νέου Duster εφοδιάζεται πλέον με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC 6 σχέσεων, που συνδυάζεται με τον κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe 150. Το κιβώτιο EDC μειώνει το υπερβολικό και άσκοπο ανέβασμα των στροφών του κινητήρα, διασφαλίζοντας ότι, σε κάθε περίσταση, έχει επιλεγεί η μεγαλύτερη δυνατή σχέση για τη δεδομένη ταχύτητα κίνησης, ελέγχοντας έτσι την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2.

Το νέο Duster εξοπλίζεται με μία πλήρη γκάμα κινητήρων, προδιαγραφών Euro 6D Full. Πιο συγκεκριμένα:

Diesel
1.5 Blue dCi 115 (2WD ή 4WD), που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων

Βενζίνης
1.0 TCe 90 (2WD), που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.
1.3 TCe 150 (2WD), που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, EDC, 6 σχέσεων

Διπλού καυσίμου
1.0 TCe 100 LPG (2WD), που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Πέρα από το αναβαθμισμένο μηχανολογικό του υπόβαθρο, το νέο Duster εφοδιάζεται με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες για την υποβοήθηση του οδηγού και την ασφάλεια των επιβατών. Υπάρχουν συστήματα όπως η Προειδοποίηση Τυφλού Σημείου, η Υποβοήθηση Στάθμευσης, η Υποβοήθηση Εκκίνησης σε Ανηφόρα, το Προσαρμοζόμενο Σύστημα Υποβοήθησης της Κατάβασης, το σύστημα Multiview Camera (τέσσερις κάμερες: μία στο μπροστινό μέρος, μία σε κάθε πλευρά και μία στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου ενημερώνουν τον οδηγό δίνοντας εικόνα από το περιβάλλον γύρω από το όχημα) και πολλά ακόμα.

Σε όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι εξαιρετικές τιμές διάθεσης του νέου Dacia Duster, που ξεκινούν από τα 15.590 ευρώ. Επιπλέον, το νέο μοντέλο διατίθεται με 5 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης και 3 χρόνια οδικής βοήθειας, καθιστώντας το έτσι το απόλυτο value for money όχημα της ελληνικής αγοράς από κάθε άποψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To ανανεωμένο Dacia Duster στην Ελλάδα (+τιμές)
Το Dacia Duster ανανεώθηκε (+video)
Renault & Dacia: Πάνοπλες στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου