Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε και ποια ηλεκτρικά Renault και Dacia έρχονται στην Ελλάδα

Ελλάδα 18:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε και ποια ηλεκτρικά Renault και Dacia έρχονται στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Πότε και ποια ηλεκτρικά Renault και Dacia έρχονται στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Απαντήσεις στις απορίες για τα ηλεκτρικά μοντέλα του Renault Group δίνει το Newsauto καθώς δύο μοντέλα αναμένεται να φέρει πολύ σύντομα στη χώρα μας η ελληνική εισαγωγική εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν αρχίσει να μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας ενώ ολοένα και περισσότερα νέα μοντέλα κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά. Ταυτόχρονα οι ταξινομήσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας αυξάνονται όπως και το μερίδιο αγοράς, με την τάση να παρουσιάζει συνεχώς άνοδο. Την ίδια ώρα οι υποδομές γίνονται όλο και καλύτερες με σκοπό την εξυπηρέτηση του κοινού, ενώ εταιρείες κολοσσοί επενδύουν μεγάλα ποσά προκειμένου να δραστηριοποιηθούν δυναμικά στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Στη στήλη «Τα Νέα της Πιάτσας Νο297», που βγήκε στον αέρα τη Δευτέρα 12 Ιουλίου κάναμε αναφορά που αφορούσε στα ηλεκτρικά οχήματα της Renault αλλά και στο γεγονός ότι ακόμα δεν τα έχουμε δει στην ελληνική αγορά. Αρκετοί φίλοι της μάρκας αλλά και της ηλεκτροκίνησης αναρωτιούνται το λόγο που η γαλλική φίρμα δεν έχει δραστηριοποιηθεί ακόμα στη χώρα μας καθώς είναι από τις πρώτες που «έριξαν» στην αγορά ηλεκτρικά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Απαντήσεις στα ερωτηματά σας…

Το ρεπορτάζ όμως στο Newsauto «τρέχει» και δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα και απορίες που υπάρχουν. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, αρχές του 2022 η ελληνική εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Renault και Dacia (ΤΕΟΡΕΝ ), θα φέρει στην Ελλάδα δύο ηλεκτρικά της μοντέλα. Πρόκειται για το Renault Zoe αλλά και το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia με την ονομασία Spring. Από εκεί και πέρα και όσον αφορά τα Twizy και Twingo, ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί αν θα εισαχθούν στην ελληνική αγορά, κάτι που αναμένεται να μάθουμε λίγο μετά το καλοκαίρι.

Σε κάθε περίπτωση όλα θα εξαρτηθούν από τις διαθεσιμότητες που θα υπάρξουν καθώς η ζήτηση για ηλεκτρικά σε όλο τον κόσμο είναι μεγάλη. Επιπλέον , το ρόλο τους θα παίξουν και οι παραγωγές αλλά και οι προτεραιότητες των αγορών.

Advertisement

Καλοκαιρινές διακοπές: Ταξιδέψτε με ασφάλεια και άνεση

Advertisement

Επίσης να συμπληρώσουμε πως η Renault ετοιμάζεται να παρουσιάσει στην έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου το νέο Megane. Το γαλλικό best seller θα «πατάει» πάνω σε μία ολοκαίνουργια πλατφόρμα για ηλεκτρικά οχήματα, θα είναι το πρώτο που θα την χρησιμοποιήσει ενώ την ίδια πλατφόρμα θα τη δούμε και σε οχήματα της κατηγορία C και D.

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα Νέα της Πιτσας Νο297
Το Nissan Leaf αποκτά νέο «ήχο» (+video)
Η ηλεκτροκίνηση θα… βλάψει το κλίμα!