Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χειμερινές δοκιμές για τη Mercedes EQ C

Ελλάδα 7:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χειμερινές δοκιμές για τη Mercedes EQ C

ΝΕΑ

Χειμερινές δοκιμές για τη Mercedes EQ C

ΝΕΑ

Οι πρώτες εικόνες από τις δοκιμές σε ακραίες θερμοκρασίες της σειράς EQ C που θα μπει στην παραγωγή από το 2019, είναι ήδη στον αέρα. Η Mercedes αναμένεται να αποκαλύψει το εναλλακτικό της GLC μοντέλο, σε λίγες μέρες στη Γενεύη.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Advertisement
Advertisement

Καθώς ολοκληρώνονται οι χειμερινές δοκιμές του μοντέλου σε ακραίες (χαμηλές) θερμοκρασίες, η Mercedes έδωσε τις πρώτες εικόνες του μοντέλου στη δημοσιότητα. Η πλήρης αποκάλυψη αναμένεται στη Γενεύη σε λίγες μέρες, με το ιδιαίτερο EQ να είναι το εναλλακτικό GLC.

Πρόκειται για την ηλεκτρική εκδοχή του μοντέλου, που ακριβώς λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας, πρέπει να δοκιμαστεί εκτενώς σε κάθε πιθανή συνθήκη. Ο χρόνος μέχρι το 2019 όταν και –βάσει του μέχρι τώρα προγραμματισμού- θα προωθηθεί στην παραγωγή περιορίζεται, συνεπώς οι δοκιμές πρέπει να γίνουν πιο εντατικές. Οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, δίνουν τη δυνατότητα στους τεχνικούς της Mercedes να ελέγξουν την αποτελεσματικότητα του συστήματος φόρτισης αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με την κατανάλωση της ενέργειας και την αυτονομία του οχήματος. Με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και αυτονομία περί τα 500 χιλιόμετρα, η EQ C αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως προάγγελος της επανάστασης του ηλεκτρικού ρεύματος στα SUV.

Advertisement

Mercedes-Benz EQC und GLC F-CELL: Auf dem Weg zur Serienreife: Heiß aufs Eis: Elektromobilität im Härtetest