Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Χυλόπιτα» του VW Group στους μνηστήρες της Lamborghini

Ελλάδα 2:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Χυλόπιτα» του VW Group στους μνηστήρες της Lamborghini

ΝΕΑ

«Χυλόπιτα» του VW Group στους μνηστήρες της Lamborghini

ΝΕΑ

Με μια κοφτή απάντηση 5 λέξεων, ο όμιλος έκοψε την όρεξη στους ενδιαφερόμενους για την απόκτηση της Lamborghini.

Advertisement
Advertisement

Τέλος στα όνειρα των επίδοξων μνηστήρων για την απόκτηση της Lamborghini έβαλε υψηλόβαθμο στέλεχος του VW Group, μόλις λίγες ώρες μετά την πρόταση που έγινε από τον επενδυτικό όμιλο Quantum Group AG

«H Lamborghini δεν πωλείται, τελεία», ανέφερε άνθρωπος της Audi.

Σημειωτέον πως από το 1998, η ιστορική εταιρεία της Sant’ Agata Bolognese βρίσκεται στους κόλπους της ομίλου VW και υπό τον έλεγχο της Audi.

Advertisement
Advertisement

Η πρόταση εξαγοράς του Quantum Group AG ήταν ύψους 7,5 δισ. ευρώ και περιελάμβανε πρόβλεψη για 5ετές συμβόλαιο παροχής ανταλλακτικών με την Audi, καθώς και ένα αντίστοιχης διάρκειας συμβόλαιο εργασιακής διασφάλισης για τους υπαλλήλους.

Ακόμη, η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν θα επέφερε αλλαγές στα κορυφαία διοικητικά πόστα, ενώ θα εγκαινίαζε επιπλέον 850 θέσεις, μέσω της κατασκευής «κέντρου καινοτομίας» στη Γερμανία.

Advertisement

Αυτή τη στιγμή η Lamborghini, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Stephan Winkelmann, επικεντρώνεται στη μετάβαση στη νέα εποχή της αυτοκίνησης.

Μέχρι το 2025, στόχος της ιταλικής μάρκας είναι να μειώσει τις εκπομπές CO2 της προϊοντικής γκάμας της κατά 50%, ενώ έως το 2030 θα έχει λανσάρει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο.

Advertisement

Προτού, όμως, συμβούν τα τελευταία, η Lamborghini θα παρουσιάσει δύο ολοκαίνουρια V12 hypercars. Αυτό είναι προγραμματισμένο για τους προσεχείς μήνες του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Lamborghini Huracan EVO: Η χαρά της οδήγησης (video)
H Lamborghini Aventador SVJ στην Αθήνα
Πόσες Ferrari και Lamborghini πωλούνται κάθε μήνα στην Ελλάδα;

Advertisement