Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Πράσινο φως για την ηλεκτρική Lamborghini

Ελλάδα 13:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Πράσινο φως για την ηλεκτρική Lamborghini

ΝΕΑ

Επίσημο: Πράσινο φως για την ηλεκτρική Lamborghini

ΝΕΑ

Πέφτει ένα ακόμα προπύργιο των πολύ-κύλινδρων μοτέρ, με τη Lamborghini ν’ ανακοινώνει με κάθε επισημότητα την εξέλιξη αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Στη διεύρυνση της γκάμας της με ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο αναμένεται να προχωρήσει έως το 2030 η Lamborghini, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Stephan Winkelmann.

Το ντεμπούτο της Sant’Agata Bolognese στο καθεστώς της ηλεκτρικής κινητικότητας εξαγγέλθηκε στο πλαίσιο της ψηφιακής εκδήλωσης  “Direzione Cor Tauri”, ενός οδικού χάρτη για την απεξάρτηση από τις εκπομπές CO2 των μελλοντικών μοντέλων αλλά και των εγκαταστάσεων της Lamborghini.

Ειδικότερα, μετά τα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας, η γκάμα της μάρκας – που αυτή τη στιγμή απαρτίζεται από τις Sian, Aventador, Urus και Huracan –  θα εμπλουτιστεί με ένα τέταρτο μοντέλο, το οποίο θα συνιστά το πρώτο με μηδενικές εκπομπές ρύπων στην ιστορία της.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρει η εταιρεία, για την εξέλιξή του θα εφαρμοστούν καινοτόμες τεχνολογικά μέθοδοι, ώστε να εξασφαλιστεί πως θα διατηρηθούν αναλλοίωτες οι ισχυρές επιδόσεις, οι οποίες πάντα χαρακτήριζαν τα αυτοκίνητα της μάρκας. Σύμφωνα, μάλιστα, με το Autocar, το οποίο επικαλείται δηλώσεις του Winkelmann, το μοντέλο πιθανότητα θα είναι ένα δίθυρο, τετραθέσιο GT και θα χρησιμοποιεί κοινά εξαρτήματα και μηχανικά μέρη που θα προέρχονται από τις Audi και Porsche.

Επιπροσθέτως, το 2023 η εταιρεία θα λανσάρει το πρώτο υβριδικό μοντέλο της ευρείας παραγωγής (η Sian είναι περιορισμένης), ενώ έως το 2024 ολόκληρη η γκάμα θα απαρτίζεται από εξηλεκτρισμένα μοντέλα.

Advertisement

Οι επιδόσεις και η συναισθηματική σύνδεση του οδηγού με το όχημα θα συνεχίσουν ν’ αποτελούν προτεραιότητα για τη μάρκα, ενώ για την αντιστάθμιση του βάρους που θα προσθέσουν τα υβριδικά σύνολα, θα γίνει εκτενής χρήση ελαφρών υλικών, όπως είναι τα ανθρακονήματα.

Για τη διευκόλυνση της μετάβασής της στις υβριδικές τεχνολογίες, μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια η ιταλική πολυτελής εταιρεία θα προχωρήσει στη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τα 1,5 δισ. ευρώ.

Advertisement

Μέχρι τις αρχές του 2025, στόχος της Lambo είναι να μειώσει τις εκπομπές CO2 που αφορούν την προϊοντική γκάμα της έως και 50%, ενώ έως το 2030 επιθυμεί να έχει καταγράψει ακόμα πιο μεγάλη πρόοδο στο πεδίο της βιωσιμότητας.

Ως πυξίδα αναμένεται να λειτουργήσουν τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της εταιρείας το 2015, όταν οι 160.000 m2 εγκαταστάσεις της στη Sant’ Agata Bolognese πιστοποιήθηκαν ως ανθρακικά ουδέτερες.

Σημειωτέον ότι προτού περάσει στην εποχή της ηλεκτρικής κινητικότητας, η Lamborghini θα λανσάρει δύο νέα V12 μοντέλα, τα οποία θα ανακοινωθούν μέσα στο 2021.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Lamborghini Countach μιμείται την Huracan
Αποκλειστικό: Ήρθε στην Ελλάδα η πρώτη Lamborghini Urus Pearl Capsule
Με υβριδικό V12 η διάδοχος της Lamborghini Aventador