Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ceer Motors, η νέα εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας

Ελλάδα 15:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ceer Motors, η νέα εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας

ΝΕΑ

Ceer Motors, η νέα εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας

ΝΕΑ

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε την ίδρυση της αυτοκινητοβιομηχανίας Ceer η οποία θα αναλάβει να εξελίξει και να κατασκευάσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της αραβικής χώρας.

Advertisement
Advertisement

Έχουμε συνηθίσει τους Σαουδάραβες να αγοράζουν ό,τι πιο εκλεκτό και ακριβό υπάρχει στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Πλέον, όμως, οι κάτοικοι της χώρας (και όχι μόνον αυτοί) θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα μοντέλο το οποίο θα κατασκευάζεται εκεί.

Όπως έγινε γνωστό, η εγχώρια κρατική αυτοκινητοβιομηχανία θα ονομάζεται Ceer Motors και θα δημιουργήσει το πρώτο μοντέλο της το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτό θα χρησιμοποιεί μηχανικά μέρη της BMW κατόπιν επίσημης άδειάς της, θα βασίζεται στην ταϊβανεζική Foxconn (φωτογραφίες) για το λογισμικό και το σύστημα ενημερωδιασκέδασής του και αναμένεται στην αγορά το 2025.

Foxconn Model E πρωτότυπο.

Το νέο σαουδαραβικό μοντέλο θα παράγεται σε ένα καινούργιο εργοστάσιο το οποίο θα αρχίσει να κατασκευάζεται από τις αρχές του 2023 σε μια έκταση 100 εκταρίων που αγοράστηκε έναντι περίπου 92.000.000 ευρώ και βρίσκεται στην πόλη που φέρει το όνομα του Βασιλιά Αμπτάλα (King Abdullah Economic City).

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κεφάλαιο για την ίδρυση της Ceer Motors προήλθε από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας. Το επιχειρηματικό σχέδιο τής εταιρείας προβλέπει τη συγκέντρωση επενδύσεων ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων και τη δημιουργία 30.000 νέων θέσεων εργασίας, συνολικά. Απώτερος στόχος της είναι να αναπτυχθεί τόσο ώστε το 2034 να έχει κύκλο εργασιών ο οποίος θα συνεισφέρει το ποσό των οκτώ δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ακόμα και οι Σαουδάραβες το γυρίζουν στα… ηλεκτρικά!
Δείτε το τρελό δώρο που έδωσε στους ποδοσφαιριστές ο Πρίγκιπας Μπιν Σαλμάν
Άραβες επενδύουν στην Pagani

Advertisement