Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Άραβες επενδύουν στην Pagani

Ελλάδα 14:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άραβες επενδύουν στην Pagani

ΝΕΑ

Άραβες επενδύουν στην Pagani

ΝΕΑ

Μετά την εμπλοκή του στη Lucid, το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας θα εμπλακεί στα τεκταινόμενα και της Pagani.

Advertisement
Advertisement

Έντονη δραστηριοποίηση στον τομέα του αυτοκινήτου επιδεικνύουν οι Άραβες, οι οποίοι αποφάσισαν να επενδύσουν στην Pagani, στο πλαίσιο της εξέλιξης νέων τεχνολογιών. Πρόκειται για το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων (PIF) της Σαουδικής Αραβίας που θα αποκτήσει μειοψηφικό πακέτο στην ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Το γεγονός χαιρέτισε ο κραταιός άνδρας της μάρκας, Horacio Pagani, σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό Μέσο “Arab News”. Ο 65χρονος επιχειρηματίας χαρακτήρισε τη συμφωνία με το PIF, «ως ένα αποφασιστικό βήμα προς την μακροχρόνια αναπτυξιακή στρατηγική μας, η οποία στοχεύει σε σημαντικές επενδύσεις που θα εγγυηθούν πως τα νέας γενιάς hypercars θα συνεχίσουν να προκαλούν μοναδικά συναισθήματα».

Η οικογένεια Pagani θα συνεχίσει να αποτελεί πλειοψηφικό μέτοχο, διατηρώντας τον έλεγχο της εταιρείας, με τον Oracio Pagani να παραμένει στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Advertisement
Advertisement

Η εμπλοκή του Ταμείου Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας στην Pagani, ακολουθεί την επένδυση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στην Lucid, με φόντο την επιτάχυνση της εμπορικής διάθεσης του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου της αμερικανικής εταιρείας.

Το PIF επενδύει στο μέλλον της αυτοκίνησης, ποντάροντας στις νέες τεχνολογίες, την ηλεκτροκίνηση και γενικότερα στη βιώσιμη κινητικότητα.

Advertisement

Υπενθυμίζουμε πως η Pagani ιδρύθηκε το 1992, όταν ο Horacio Pagani, ένας επί χρόνια εργαζόμενος της Lamborghini αποφάσισε να ιδρύσει μια δική του εταιρεία. Το πρώτο δημιούργημα της είναι το Zonda C12, το οποίο κινείτο από έναν V12 της Mercedes-AMG με χωρητικότητα 6,0 λίτρων. Η απόδοση του μοτέρ ήταν είτε 400 είτε 450 άλογα και επέτρεπε στο Zonda να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 4,2 δλ. και να αναπτύξει ταχύτητα της τάξεως των 300 χλμ./ώρα.

Σειρά πήρε η Pagani Huayra, η οποία συνέχισε να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στα μοτέρ της AMG. Για την περίσταση χρησιμοποιήθηκε ένας 6λιτρος V12 με διπλά τούρμπο που παρήγαγε 840 PS/1.000 Nm. Το πιο φρέσκο δημιούργημα της μάρκας είναι η Huayra R των 850 PS/ 750 Nm με κόφτη στις 9.200 σ.α.λ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το hypercar της Hongqi θα παράγεται στην Ιταλία
Pagani Huayra με V12 και ηλεκτρικές εκδόσεις
Απίστευτο: Οδηγός F1 διαλύει μια σπάνια McLaren (Φωτογραφίες)

 

Advertisement