Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακόμα και οι Σαουδάραβες το γυρίζουν στα… ηλεκτρικά!

Ελλάδα 8:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ακόμα και οι Σαουδάραβες το γυρίζουν στα… ηλεκτρικά!

ΝΕΑ

Ακόμα και οι Σαουδάραβες το γυρίζουν στα… ηλεκτρικά!

ΝΕΑ

Ακούγεται ως ανέκδοτο, όμως στην χώρα που η βενζίνη κοστίζει μόλις 0,6 ευρώ το λίτρο, η κυβέρνηση στρέφει το ενδιαφέρον της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Ίσως να ήταν το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς να ακούσει. Την χώρα με το άφθονο πετρέλαιο να στρέφεται προς την ηλεκτροκίνηση. Και όμως όσο και αν ακούγεται σαν αστείο, η αλήθεια είναι ότι η Σαουδική Αραβία μπαίνει και αυτή δυναμικά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

To μεγαλύτερο κρατικό fund της χώρας, αποφάσισε να συνεργαστεί με την Foxconn Technology Group για να δημιουργήσουν από κοινού μία νέα εταιρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων με το όνομα Ceer.

O διάδοχος της χώρας, πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έχει βάλει ως προσωπικό στόχο να αλλάξει την οικονομία της χώρας και να μειώσει την εξάρτησή της από το πετρέλαιο.

Advertisement
Advertisement

Ήδη έχει επενδύσει στην εταιρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Lucid, ενώ πλέον αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να δημιουργηθεί μία σαουδαραβική εταιρία με δικό της σήμα και νέο αυτοκίνητο.

Το αυτοκίνητο αυτό θα προκύψει από συνεργασία με την BMW για τα ηλεκτρικά μέρη και την Foxconn για τις ψηφιακές τεχνολογίες και τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement

Η Foxconn με έδρα την Ταϊβάν είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής ψηφιακών συστημάτων, και έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την δημιουργία μίας μονάδας παραγωγής μικροεπεξεργαστών στην Σαουδική Αραβία.

Προς το παρόν, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας ελπίζει να προσελκύσει πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια επενδύσεων για την παραγωγή του αυτοκινήτου, δημιουργώντας 30.000 θέσεις εργασίας.

Advertisement

Η εταιρία Ceer θα παρουσιάσει μία σειρά από μοντέλα, σεντάν και SUV και αναμένεται να ξεκινήσει τις παραδόσεις των αυτοκινήτων της μέσα στο 2025. Πάντως, με 0,6 ευρώ την βενζίνη και αποθέματα πετρελαίου για να χορτάσουν και τα τρισέγγονά τους δεν υπάρχει και σημαντικός λόγος να βιάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρικά, υδρογόνου και χωρίς οδηγό τα νέα λεωφορεία!
Καταρρέουν οι πωλήσεις diesel στην Ευρώπη – Μεγάλη άνοδο για τα ηλεκτρικά
Η Toyota θα αλλάξει προσέγγιση για τα ηλεκτρικά;