Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Η Bugatti Bolide των 4 εκατ. ευρώ!

Ελλάδα 15:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Η Bugatti Bolide των 4 εκατ. ευρώ!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Η Bugatti Bolide των 4 εκατ. ευρώ!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σε αντίθεση με τις Chiron, η Bolide δεν συγκινείται από την κίνηση σε δημόσιους δρόμους. Και ως γνήσιο αιλουροειδές βρίσκει πεδίο δράσης αποκλειστικά σε αγωνιστικό περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

Από το 1909, όταν ο Ettore Bugatti έδωσε πνοή στην ομώνυμη αυτοκινητοβιομηχανία με τους εκατομμύρια οπαδούς ανά τον κόσμο, οι άνθρωποι της μπράντας βρίσκονται στο αέναο κυνήγι του… Αγίου Δισκοπότηρου της αυτοκίνησης: Του παντρέματος των εξωφρενικών επιδόσεων με την άνεση. Πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, ισχυρίστηκαν πως βγήκε… λευκός καπνός, παρουσιάζοντας τη Chiron Super Sport, ένα hypercar που έπαιρνε θέση ανάμεσα στην πιο ταπεινή Chiron και την πανίσχυρη Super Sport 300+.

Σήμερα, η εταιρεία από το Molsheim τραβά ξανά τα φώτα της δημοσιότητας. Όχι, όμως, λόγω της αποκάλυψης ενός μοντέλου που ακροβατεί μεταξύ άνεσης και ταχύτητας. Αλλά ενός καθαρόαιμου αιλουροειδούς που δεν συγκινείται από την κίνηση σε δημόσιους δρόμους, καθώς έχει ως πεδίο δράσης αποκλειστικά το αγωνιστικό περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος για την Bolide, με την οποία συστηθήκαμε το περασμένο έτος, όταν αυτή παρουσιάστηκε σε πρωτότυπη μορφή. Πλέον το hypercar είναι έτοιμο να γράψει ένα νέο κεφάλαιο με την Bugatti να προβαίνει σε σχετικές ανακοινώσεις: Θα παραχθούν μόλις 40 κομμάτια, η τιμή εκάστου θα αγγίζει τα τέσσερα εκ. ευρώ και ο χορός των παραδόσεων θα ανοίξει τα 2024.

Παράλληλα με την ανακοίνωση… των σπουδαίων, η εταιρεία μάλιστα γνωστοποίησε κάποιες αλλαγές στις προδιαγραφές του κινητήρα. Αντί, λοιπόν, για 1850 PS και ισάριθμα Nm, οι τιμές του γνωστού W16 με τις τέσσερις τουρμπίνες ολίσθησαν στους 1.600 ίππους και στα 1.600 Nm, με τον λόγο να έγκειται στη χρήση κανονικής βενζίνης 98 οκτανίων, αντί της αγωνιστικής με τα 110 οκτάνια του concept μοντέλου.

Η συγκεκριμένη παραχώρηση δεν αλλοιώνει τον υπερ-αθλητικό χαρακτήρα της Bolide των 1.450 κιλών. Ξεχάστε, όμως, τα 2,1 δευτερόλεπτα για το σπριντ «0-100» και τα 4,3 δλ. για το «0-200» που διατυμπάνιζε γεμάτη περηφάνια η Bugatti πριν από λίγους μήνες. Φυσικά θα συνεχίσει να είναι ταχύτατη, με του λόγου το αληθές να αποδεικνύει η αναλογία κιλών ανά ίππο της τάξεως του 0,9. Πρόκειται για ένα εξωφρενικό νούμερο που θα ζήλευε ακόμα και η Rimac Nevera (1,1 kg/PS).

Advertisement

Η Bolide συμμορφώνεται απόλυτα με τους κανονισμούς της FΙΑ και έτσι ο εξοπλισμός –μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει HANS (κολάρο προστασίας λαιμού), ζώνη 6 σημείων και σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια Bugatti Chiron έτοιμη για το Ντακάρ
Η Bugatti Chiron της Hermes
To launch control της Bugatti Chiron (video)

Advertisement

 

 

 

Advertisement