Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η Bugatti Chiron… κοντράρει μονοθέσιο της F1 (+video)

Ελλάδα 23:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Bugatti Chiron… κοντράρει μονοθέσιο της F1 (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Η Bugatti Chiron… κοντράρει μονοθέσιο της F1 (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί μία Bugatti Chiron να κερδίσει μία «κόντρα» στην ευθεία με ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο Formula 1 που έχει κατακτήσει ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

Advertisement
Advertisement

Με τον David Coulthard στο τιμόνι της F1, αυτή η Bugatti μάλλον δεν έχει ελπίδες. Όμως τίποτε δεν είναι απίθανο.

Έχουμε δει κόντρες, συμπεριλαμβανομένων πολλών με περίεργους πρωταγωνιστές, όπως: μία AMG GT R με ένα Renault Twizy (με την όπισθεν), ένα ποδήλατο με το φθηνότερο «αυτοκίνητο» της Νότιας Αφρικής, ακόμη και ένα Suzuki Samurai να δοκιμάζει την τύχη του εναντίον ενός VW Beetle στο παρελθόν.

Αλλά όλοι αυτοί οι αγώνες ήταν περίεργοι επειδή είναι αργοί. Αυτή τη φορά, βλέπουμε έναν από τους πιο περίεργους αλλά και πιο διασκεδαστικούς αγώνες επιτάχυνσης που έγιναν ποτέ, και είναι ανάμεσα σε δύο πολύ ισχυρά τετράτροχα. Το ένα είναι supersport και με πινακίδες κυκλοφορίας και το άλλο προορίζεται για διεθνή Grand Prix και είναι μονοθέσιο.

Advertisement
Advertisement

Μιλάμε για την Bugatti Chiron hypercar, η οποία ήρθε αντιμέτωπη με ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο της Red Bull Racing Formula 1 που κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Την… αναμέτρηση οργάνωσε το διαδικτυακό κανάλι «Carwow». Πριν παρακολουθήσετε τον αγώνα, στις οθόνες σας να σας εξηγήσουμε τις προδιαγραφές των δύο οχημάτων, σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε τι βλέπετε εδώ.

 

Advertisement

Η Bugatti Chiron, κινείται από ένα μοτέρ W16 (δεκαέξι κυλίνδρων) quad-turbo (με 4 turbo) 8.000 κ.εκ. με ιπποδύναμη 1.500 ίππων των οποία μεταδίδει και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη.

Αντίπαλός της το αγωνιστικό αυτοκίνητο της Formula 1, η RB7, έχει κινητήρα V8 2.400 κ.εκ. με κόφτη στις 18.000 σ.α.λ., ο οποίος αποδίδει έως και 750 ίππους. Στο τιμόνι, παρεμπιπτόντως, είναι ο πρώην οδηγός της Formula 1 και νικητής 13ων Grand Prix David Coulthard.

Advertisement

Με σχεδόν διπλάσια ισχύ, η Bugatti Chiron φαίνεται να κερδίζει με την πρώτη ματιά, αλλά μήπως ξεχνάμε, η RB7 ζυγίζει μόνο περίπου 650 κιλά συμπεριλαμβανομένου του οδηγού. Αντίθετα, η Chiron ζυγίζει μια τρίχα κάτω από… 2 τόνους, κάτι που δίνει στο αγωνιστικό αυτοκίνητο της F1 ένα τεράστιο πλεονέκτημα.

Μήπως έχουν σημασία αυτοί οι αριθμοί; Όχι. Στην πραγματικότητα, παρόλο που ο συνδυασμός δεν είχε νόημα, σίγουρα το video φαίνεται πολύ διασκεδαστικό.

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Audi RS e-Tron GT κοντράρει το R8 (video)
Το Rafale κοντράρει την Bugatti Chiron (+video)
Porsche Taycan κοντράρει Fiat Panda 4×4 (+video)