Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αξίζει τα παραπάνω χρήματα το Tesla Full Self-Driving;

Ελλάδα 20:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αξίζει τα παραπάνω χρήματα το Tesla Full Self-Driving;

ΝΕΑ

Αξίζει τα παραπάνω χρήματα το Tesla Full Self-Driving;

ΝΕΑ

Πρόσφατα, η Tesla, αύξησε το ποσό που χρεώνει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Full Self-Driving στα αυτοκίνητά της. Ποια η άποψη των ιδιοκτητών των μοντέλων της γι’ αυτή την εξέλιξη;

Advertisement
Advertisement

Η Tesla, εξέπληξε και καινοτόμησε όταν παρουσίασε το σύστημα «Autopilot» το 2014 στα αυτοκίνητά της. Τότε, ουσιαστικά, κατασκεύαζε μόνο το Model S, για να ακολουθήσουν στα επόμενα χρόνια τα Model X και Model Y.

H εξέλιξη του Autopilot είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία και του συστήματος Full Self-Driving το οποίο παρέχει μεγαλύτερη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης του οχήματος σχεδόν σε όλες τις κυκλοφοριακές συνθήκες, πλέον. Η ένταξή του στον εξοπλισμό τού οχήματος χρεωνόταν επιπλέον, αναμενόμενα.

Advertisement
Advertisement

Από τις αρχές του παρόντος μήνα (από τις 5 Σεπτεμβρίου, συγκεκριμένα), η Tesla αύξησε την τιμή στην οποία διατίθεται το σύστημα στις ΗΠΑ στα 15.000 δολάρια (περίπου 15.140 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία), γεγονός που έχει θορυβήσει τους υποψήφιους αγοραστές των μοντέλων της οι οποίοι επιθυμούν να διαθέτει το όχημά τους το συγκεκριμένο σύστημα.

Η είδηση διατηρήθηκε σχετικά ψηλά στην επικαιρότητα στις ΗΠΑ, όπου -εκ των πραγμάτων- η Tesla διαθέτει μεγάλο ποσοστό της ετήσιας παραγωγή της. Το CNN, εκεί, συνομίλησε με 13 ιδιοκτήτες οχημάτων της τα οποία διαθέτουν το Full Self-Driving, δηλαδή έχουν κάνει χρήση του συστήματος κατά τις μετακινήσεις τους.

Advertisement

Από αυτούς, οι 11 δήλωσαν ευθαρσώς ότι το FSD τούς διευκολύνει αλλά είναι υπερκοστολογημένο. Ένας από αυτούς, ο οποίος πριν από τέσσερα χρόνια είχε πληρώσει 2.500 δολάρια (περίπου 2.540 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) για να έχει τη δυνατότητα χρήσης του, δήλωσε ότι έπαψε να το θέλει στο όχημά του όταν η Tesla είχε ανακοινώσει ότι θα αύξανε την τιμή του στα 10.000 δολάρια (περίπου 10.175 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Advertisement

Ένας άλλος ιδιοκτήτης Tesla δήλωσε ότι το συγκεκριμένο σύστημα δεν έχει να προσφέρει κάτι το τόσο διαφορετικό και τόσο χρήσιμο που να δικαιολογεί τα χρήματα που ζητάει πλέον η εταιρεία για να επιτρέπει τη χρήση του από όσους θέλουν να το εντάξουν στον εξοπλισμό του οχήματός τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί τα Tesla τρελαίνονται με τα «STOP»;
Δεν υπάρχει: Οδηγός Tesla έβαλε… γεννήτρια για ρεύμα!
Γιατί κάνουν… απεργία πείνας οι ιδιοκτήτες Tesla;