Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Βρείτε τις διαφορές στη νέα εκδοχή του Tesla Semi

Ελλάδα 18:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βρείτε τις διαφορές στη νέα εκδοχή του Tesla Semi

Mobility

Βρείτε τις διαφορές στη νέα εκδοχή του Tesla Semi

Mobility

Στη δημοσιότητα έδωσε η Tesla μερικές νέες φωτογραφίες του φορτηγού που ετοιμάζει εδώ και χρόνια, με ορισμένες διαφορές από το πρωτότυπο.

Advertisement
Advertisement

Ο Elon Musk ξεκαθάρισε πως το Semi θα ξεκινήσει να διατίθεται αργότερα φέτος και θα προσφέρει αυτονομία 805 χιλιομέτρων.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, το μοντέλο παραμένει αναγνωρίσιμο, καθώς κρατάει τις βασικές γραμμές του πρωτότυπου με μερικές αλλαγές. Οι πιο κραυγαλέες, είναι αυτές που έχουν να κάνουν με τους εξωτερικούς καθρέπτες που πλέον είναι… υπαρκτοί (και μάλλον, τεράστιοι) αλλά και με την καμπίνα που μοιάζει να είναι λίγο πιο χαμηλή. Φαίνονται ακόμα νέες χειρολαβές θυρών και μαύρη επένδυση στο πίσω μέρος της καμπίνας, καθώς και οι «εκτεθειμένοι» πίσω τροχοί.

Το εσωτερικό έχει επίσης ανανεωθεί και φαίνεται πιο ρεαλιστικό και πιο «κοντά» στην παραγωγή. Συγκεκριμένα, υπάρχει μια νέα κονσόλα καθώς και τιμόνι που διαθέτει πλέον χειριστήρια, ενώ και στο ταμπλό υπάρχει διαφορά, με το σχεδιασμό του να εμφανίζει κάποια επίπεδα.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά τις προδιαγραφές, η Tesla λέει ότι το Semi θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις αυτονομίας, 483 και 805 χιλιομέτρων. Το μοντέλο θα έχει επίσης τρεις ανεξάρτητους ηλεκτρικούς κινητήρες για τους πίσω τροχούς και αυτό λέγεται ότι θα επιτρέπει την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα να είναι υπόθεση που θα διαρκεί περίπου 20,0 δευτερόλεπτα– όση σημασία και αν έχει κάτι τέτοιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει το πισωκίνητο Tesla Model Y στην Ελλάδα;
Ιδιοκτήτης Tesla εμφύτεψε τσιπάκι στο χέρι του (+video)
Άνοιξαν οι παραγγελίες για το Tesla Semi!