Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί κάνουν… απεργία πείνας οι ιδιοκτήτες Tesla;

Ελλάδα 11:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί κάνουν… απεργία πείνας οι ιδιοκτήτες Tesla;

ΝΕΑ

Γιατί κάνουν… απεργία πείνας οι ιδιοκτήτες Tesla;

ΝΕΑ

Η επιτυχία των Tesla σε όλο τον κόσμο είναι αδιαμφισβήτητη. To ίδιο όμως και τα προβλήματα ποιότητας που παρουσιάζουν.

Advertisement
Advertisement

Υπήρξε και παραμένει το φαινόμενο της τελευταίας δεκαετίας, έχοντας πιάσει από πολύ νωρίς τις εξελίξεις προς την ηλεκτροκίνηση και παραμένοντας με διαφορά ο πρώτος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο. Η Tesla είναι ένα βιομηχανικό θαύμα του νέου αιώνα, το οποίο όμως έχει και τις “γκρίζες” ζώνες του.

Μία από αυτές είναι και η ποιότητα κατασκευής των αυτοκινήτων της εταιρίας. Η οποία ξεκίνησε και εν πολλοίς συνεχίζει να παράγει τα οχήματά της πιστή στο σύνθημα του ιδρυτή της “πρώτα πούλα το και μετά φτιάξε το”.

Θέλοντας να αποφύγει το κόστος εξέλιξης και δοκιμών, ο Musk έφερε νέα ήθη στην αυτοκινητοβιομηχανία, δίνοντας ελάχιστη σημασία στην ποιότητα των αυτοκινήτων του, ακολουθώντας την λογική ότι όποιο πρόβλημα προκύψει θα το διορθώσει αφού έχει πουλήσει το αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Τα προβλήματα αυτά έρχονται στην δημοσιότητα από πολλά μέρη του πλανήτη. Και ένα από αυτά είναι η Νορβηγία, η χώρα με την πιο ανεπτυγμένη αγορά ηλεκτρικών στην Ευρώπη.

Εκεί λοιπόν συγκεντρώθηκε μερικοί δυσαρεστημένοι πελάτης της Tesla και έκαναν μία πρωτότυπη διαμαρτυρία με στόχο να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του Elon Musk και να αναδείξουν στην αγορά ότι υπάρχει σοβαρό θέμα ποιότητας με τα αυτοκίνητα της εταιρίας.

Advertisement

Η ομάδα αυτή προχώρησε σε μία κίνηση απελπισίας: μία απεργία πείνας. Τα προβλήματα που έχουν με τα αυτοκίνητά τους είναι πολλά. Από οχήματα που δεν εκκινούν, πόρτες που δεν ανοίγουν στον κρύο καιρό, προβλήματα με τα καθίσματα, διαρροές νερού στο πορτμπαγκάζ, θέματα με τις οθόνες και πολλά ακόμα.

Στην ιστοσελίδα που ετοίμασε αυτό το γκρουπ αναφέρονται επίσης προβλήματα με την φόρτιση, μπαταρία που διαρκεί λιγότερο από ότι υπόσχεται η εταιρία, φορτιστές που δεν είναι συμβατοί με τα παλαιότερα μοντέλα της κ.ά.

Advertisement

Παραπονιούνται επίσης για τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει η εταιρία. Οι πελάτες αυτοί υποστηρίζουν ότι τα θέματά τους δεν λύνονται από τα Tesla Service Centers, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι χρειάστηκε να περιμένουν ατελείωτες ώρες στο τηλέφωνο μέχρι να βγάλουν κάποια άκρη.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι αυτή η διαμαρτυρία έχει μεγάλο αντίκτυπο μιας και μιλάμε για μια χώρα που έχει τα περισσότερα Tesla ανά κάτοικο από οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη.

Advertisement

Η απεργία πείνας κράτησε 24 ώρες και έγινε μεταξύ 27 και 28 Αυγούστου. Μπορεί να μην “πείνασαν” και πολύ μέσα σε αυτό το διάστημα, όμως το σίγουρο είναι ότι κατάφεραν να περάσουν το μήνυμά τους και να γίνουν viral σε όλο τον κόσμο. Τώρα, αν αυτό θα αλλάξει την φιλοσοφία της Tesla και θα ταράξει τον Musk, επιτρέψτε μας να έχουμε τις αμφιβολίες μας.

Μάλιστα, ο ίδιος έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις του σε ένα tweet, γράφοντας περιπαικτικά προς τους συμμετέχοντες στην “απεργία” ότι και ο ίδιος κάνει που και που fasting (δίαιτα της μιας ημέρας) γιατί αυτό του κάνει καλό στην υγεία του. Κλασικός και αδιόρθωτος Musk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δοκιμές «μαϊμού» της Tesla στo Ντουμπάι;
Ιδιοκτήτης Tesla εμφύτεψε τσιπάκι στο χέρι του (+video)
Ξεφτίζουν τα τιμόνια της Tesla;