Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί τα Tesla τρελαίνονται με τα «STOP»;

Ελλάδα 8:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί τα Tesla τρελαίνονται με τα «STOP»;

ΝΕΑ

Γιατί τα Tesla τρελαίνονται με τα «STOP»;

ΝΕΑ

Το σύστημα Autopilot της Tesla εξακολουθεί να συγκεντρώνει επάνω του το ενδιαφέρον όλων. Όχι πάντα για καλό σκοπό.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Tesla, με την ονομασία Autopilot, έχει αποτελέσει το επίκεντρο των διαμαρτυριών πολλών καταναλωτών και χρηστών των αυτοκινήτων της εταιρίας. Αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρία με τις Αρχές σε αρκετές χώρες του κόσμου.

Το νέο επεισόδιο στο σίριαλ είναι ότι υπάρχουν διαμαρτυρίες από οδηγούς αυτοκινήτων της Tesla οι οποίοι παραπονιούνται ότι το αυτοκίνητο σταματά πολύ πιο νωρίς από ότι θα έπρεπε σε ένα σήμα STOP.

Όπως έχουν παρατηρήσει αρκετοί οδηγοί, αυτό συμβαίνει όταν το σήμα του STOP έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που προβλέπονται στο σύστημα του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Στις αναφορές τους οι οδηγοί των Tesla επισημαίνουν ότι το αυτοκίνητο σταματά αρκετά νωρίτερα από την διασταύρωση. Έτσι χρειάζεται να πάρουν εκείνοι τον έλεγχο ώστε να φθάσει στο σημείο που πρέπει να στρίψει.

Η εξήγηση που δίνει ένας οδηγός μέσω των social media είναι ότι αν ένα σήμα είναι κατά 60% μεγαλύτερο από το κανονικό, το σύστημα του Tesla το αντιλαμβάνεται ότι είναι πιο κοντά στο αυτοκίνητο. Και σταματά για να παραχωρήσει προτεραιότητα πολύ πριν φτάσει στην διασταύρωση.

Advertisement

Η Tesla έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές για τον τρόπο που εξελίσσει και προωθεί τα Autopiloto και το πιο ολοκληρωμένο πακέτο αυτόνομης οδήγησης FSD. Οι αρμόδιες Αρχές στις ΗΠΑ ερευνούν πολλές υποθέσεις ατυχημάτων για τα οποία πιθανόν την ευθύνη να έχουν αυτά τα συστήματα της εταιρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:|
Aπίστευτη αποζημίωση της Tesla για πρόβλημα με το Autopilot
Σκάνδαλο Tesla: Έτσι παραπλανά τις Aρχές στα ατυχήματα με το Autopilot
Είναι τελικά ασφαλές το Autopilot της Tesla;

Advertisement