Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi Sky Sphere: Έρχεται με «επιθετική» εμφάνιση (+video)

Ελλάδα 9:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Audi Sky Sphere: Έρχεται με «επιθετική» εμφάνιση (+video)

ΝΕΑ

Audi Sky Sphere: Έρχεται με «επιθετική» εμφάνιση (+video)

ΝΕΑ

Το ένα από τα τρία στρατηγικά πρωτότυπα της Audi θα παρουσιαστεί τις πρώτες μέρες του Αυγούστου και θα εντυπωσιάζει με το δυναμικό του λουκ.

Advertisement
Advertisement

Αποφασισμένη να εξασφαλίσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη νέα εποχή της αυτοκίνησης, η ατζέντα της Audi βρίθει από νέα ηλεκτρικά μοντέλα. Του λόγου το αληθές αποδεικνύει η ανακοίνωση της εταιρείας πως από το 2026 θα σταματήσει να παρουσιάζει αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν και τα τρία νέα πρωτότυπα της Audi, Grand Sphere, Urban Sphere και Sky Sphere, για τα οποία ενημερωθήκαμε στις αρχές του μήνα δια στόματος του επικεφαλής σχεδιαστή της εταιρείας, Marc Lichte, και του ανώτερου αντιπροέδρου, Henrik Wenders.

Οι τελευταίοι απασχολούν ξανά τα φώτα της δημοσιότητας σε ένα νέο βίντεο της Audi που –μεταξύ άλλων- λειτουργεί ως πρόσκληση για μια ψηφιακή εκδήλωση για τις 10 Αυγούστου, στο σχεδιαστικό κέντρο της μάρκας στο Malibu της Καλιφόρνια.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλος πρωταγωνιστής του event δεν θα είναι άλλος από Sky Sphere, που όπως αναφέρουν οι Marc Lichte και Henrik Wenders, θα συνιστά ένα «σπορ μεταμορφώσιμο όχημα» το οποίο θα αποτελεί την επιτομή της πολυτέλειας.

«Αυτό το πρωτότυπο αυτοκίνητα, είναι αφενός ένα πραγματικό sports car, και αφετέρου μπορεί να μεταμορφωθεί σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα σε μια αυτόνομη λιμουζίνα», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Lichte, προτού πάρει τον λόγο ο Wenders, ο οποίος μίλησε για τις αυτόνομες τεχνολογικές δυνατότητες του Sky Sphere, τις οποίες «ούτε μπορούμε να φανταστούμε».

Advertisement

Το «παρών» δίνει και μια teaser φωτογραφία, που μολονότι είναι αρκετά σκοτεινή, προμηνύει πως πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σχεδιαστικά πρωτότυπο, με ιδιαίτερα επιθετική εμφάνιση. Το καπό θα είναι… δραματικά μακρύ, η απόσταση από το έδαφος μικρή, το ύψος δεν θα ξεπερνά το ένα μέτρο, τα φώτα (εμπρός/πίσω) θα βασίζονται σε σύγχρονης τεχνολογίας φουτουριστικό μοτίβο και οι γραμμώσεις θα είναι άφθονες.

Advertisement

Σημειωτέον ότι το πηγή έμπνευσης του Sky Sphere συνιστά το Horch 853A, ένα roadster της δεκαετίας του 1930. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Horch αποτελεί μία από τις εταιρείες που συγχωνεύτηκαν το 1932 (DKW και Wanderer οι υπόλοιπες) σχηματίζοντας τη γνωστή σήμερα σε όλους μας Audi.

Πέρα από το Sky Sphere, υπάρχουν επιπλέον στοιχεία και για το Grand Sphere. Σύμφωνα με τον Lichte, το τελευταίο δεν θα αποτελεί διάδοχο του A8 –όπως αναμενόταν αρχικά –  αλλά «κάτι τελείως καινούριο».

«Θεωρώ πως η Mercedes S-Class είναι πολύ πιο επιτυχημένη από το A8 μας, οπότε πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι καινούριο νέο ώστε να της επιτεθούμε».

Advertisement

Και τα τρία πρωτότυπα (Urban Sphere, Grand Sphere και Sky Sphere) θα αποτελούν μέρος του Project Artemis, με την εκτιμώμενη αυτονομία τους να φτάνει έως και τα 800 χλμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Audi RS 3: Το καθημερινό sportscar (+video)
Audi R8 LMS GT3 Evo II: Ο νέος κατακτητής της πίστας
Audi RS Q e-tron: Με το βλέμμα στο Dakar (+video)