Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi: Αποκλειστικά ηλεκτρικά τα νέα μοντέλα από το 2026

Ελλάδα 22:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi: Αποκλειστικά ηλεκτρικά τα νέα μοντέλα από το 2026

ΝΕΑ

Audi: Αποκλειστικά ηλεκτρικά τα νέα μοντέλα από το 2026

ΝΕΑ

Η Audi θα σταματήσει την εξέλιξη κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, στρεφόμενη πλήρως στην ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Με γοργούς ρυθμούς διευρύνει η Audi την ηλεκτρική γκάμα της, η οποία προσώρας απαρτίζεται από  τα Audi e-tron και e-tron GT. Σύντομα θα δοθεί στην κυκλοφορία το Q4 e-tron και σε μεταγενέστερο χρόνο θα αφιχθούν και νέοι «παίχτες».

Η ηλεκτρική τεχνολογία, όμως, δεν αποτελεί απλά ένα μέρος της επιχειρηματικής δραστηριοποίησης της Audi, αλλά τη ραχοκοκαλιά της. Και όπως φαίνεται, σύντομα, θα αποτελεί το… άλφα και το ωμέγα για την ίδια.

Επικαλούμενη δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της μάρκας, Markus Duesmann, η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung αναφέρει πως από το 2026 η Audi θα σταματήσει να παρουσιάζει νέα μοντέλα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Advertisement
Advertisement

Όπως, μάλιστα, αναφέρει το Reuters, η γερμανική μάρκα θα βάλει «στοπ» και στην εξέλιξη κάθε είδους υβριδικής τεχνολογίας (mild hybrid, PHEV, Hybrid).  Αυτό σημαίνει πως η Audi από το 2026 τα μοντέλα που θα παρουσιάζει θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά.

Τα θερμικά μοτέρ θα συνεχίσουν να ενσωματώνονται σε ορισμένα παλαιότερα αυτοκίνητά της, αλλά κάποια στιγμή θα καταργηθούν πλήρως.

Advertisement

Μετά το δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung, πολλά Μέσα επιχείρησαν να έρθουν σε επαφή με στελέχη από το Ίνγκολσταντ, χωρίς όμως να τα καταφέρνουν.

Υπενθυμίζεται πως η Audi, υπό την καθοδήγηση του Duesmann επικεντρώνεται στο Project Artemis, ένα αναλυτικό επιχειρηματικό σχέδιο για την επιτάχυνση της διαδικασίας σχεδιασμού και εξέλιξης νέων μοντέλων με ηλεκτρική καρδιά και τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το ηλεκτρικό Audi RS e-tron GT κοντράρει την BMW M5 CS (video)
Audi A9 e-tron: H ηλεκτρική ναυαρχίδα
Δοκιμή: Audi Q2 1.5 TFSI 150 PS S tronic