Live Κίνηση
Περισσότερα
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Έτσι θα είναι οι λιμουζίνες του μέλλοντος

Ελλάδα 1:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα είναι οι λιμουζίνες του μέλλοντος

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Έτσι θα είναι οι λιμουζίνες του μέλλοντος

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Η έκδοση παραγωγής του Audi Grand Sphere αναμένεται να αποτελέσει την επιτομή της κομψότητας, της άνεσης και της ευρυχωρίας.

Advertisement
Advertisement

Έντονη είναι η κινητικότητα που παρατηρείται στους κόλπους της Audi ενόψει της προσεχούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου (IAA 2021). Εκεί θα παρουσιαστούν τα τρία μηδενικών ρύπων πρωτότυπα τα οποία αποτελούν μέρος του Project Artemis, του στρατηγικού σχεδίου δηλαδή της μάρκας για εξέλιξη καινοτόμων ηλεκτρικών μοντέλων, με προηγμένες λύσεις αυτόνομης οδήγησης.

Ένα από τα concept cars της εταιρείας που θα δώσουν το «παρών» στο Μόναχο είναι και το Grand Sphere, το οποίο φαίνεται πως θα αποτελεί τον προπομπό του διαδόχου του A8. Αν και οι διαστάσεις, όπως και το σχήμα του, παραπέμπουν πιο πολύ στο A7 Sportback.

Οι πληροφορίες για την εμφάνιση του Grand Sphere είναι ελάχιστες και περιορίζονται σε ένα σετ teaser φωτογραφιών που έδωσε στη δημοσιότητα, πριν από λίγες μέρες, η Audi. Τότε το ενδιαφέρον κέντρισαν οι πόρτες που ανοίγουν με αντίθετη φορά και μαζί με την απουσία κεντρικής κολώνας δημιουργούν ένα τεράστιο άνοιγμα για την άκοπη επιβίβαση στο σαλόνι.

Advertisement
Advertisement

Χάρη σε μια ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία που εξασφαλίσαμε από τον «κατάσκοπό» μας (δείτε την κεντρική φωτογραφία), μπορούμε να προσεγγίσουμε περισσότερο το design του μοντέλου. Όπως διακρίνουμε, το καπό θα έχει μικρό μήκoς– λόγω και της απουσίας κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Το μεγάλο μεταξόνιο και οι ιδιαίτερα κοντοί πρόβολοι εξασφαλίζουν ένα διάχυτα δυναμικό παρουσιαστικό. Στη διαμόρφωση ενός επιθετικού πλην κομψού look θα συμβάλλουν, επίσης, οι αιχμηροί προβολείς, οι μεγάλες ζάντες, οι γραμμώσεις στο προφίλ, η έντονη κλίση της οροφής, αλλά και τα ενιαία πίσω φώτα. Τα τελευταία αναμένεται να είναι παρεμφερή με αυτά του Audi A6 e-tron concept, και να έχουν τη μορφή διακεκομμένης digital OLED οριζόντιας γραμμής.

Advertisement

Επιπροσθέτως, δεν απουσιάζουν και κάποια «έξυπνα» συστήματα όπως είναι οι pop-up χειρολαβές και οι κάμερες που έχουν αντικαταστήσει τους πλευρικούς καθρέπτες.

Σχετικά με την καμπίνα, η Audi μας έχει χαρίσει τις πρώτες εικόνες, προϊδεάζοντάς μας για ένα υπερπολυτελές και άνετο περιβάλλον, ειδικά για τον οδηγό. Η διευκόλυνση του τελευταίου αποτελεί προτεραιότητα της Audi, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που το αυτοκίνητο θα εφοδιάζεται με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4.

Advertisement

Τα καθίσματα αναμένεται να είναι περιστρεφόμενα, τα υλικά θα είναι κορυφαίας ποιότητας, και θα υπάρχουν διαφόρων τύπου καλούδια: από οθόνες infotainment για την ψυχαγωγία όλων των επιβατών, μέχρι και ψυγείο για σαμπάνιες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Audi RS 3: Επίδειξη δύναμης (video)
Πρώτη επαφή με το Audi Q4 e-tron στην Ελλάδα (+video)
Audi RS6-R: Θηρίο 740 ίππων (video)

 

Advertisement