Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε πόση εφορία θα πληρώσει ο Elon Musk…

Ελλάδα 9:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε πόση εφορία θα πληρώσει ο Elon Musk…

ΝΕΑ

Δείτε πόση εφορία θα πληρώσει ο Elon Musk…

ΝΕΑ

Ο ιδρυτής της Tesla αντιμετωπίζει τεράστιο φορολογικό βάρος για τα δικαιώματα προαίρεσης μετοχών της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

«Έμφραγμα» θα προκαλούσε σε αρκετούς επιχειρηματίες ο λογαριασμός της Εφορίας που απεστάλη στον ιδρυτή της Tesla Elon Musk ο οποίος υπολογίζεται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια!

Μάλιστα σύμφωνα με τους αναλυτές το ποσό που καλείται να πληρώσει ο κ. Musk στην Εφορία είναι πιθανώς το υψηλότερο στην ιστορία των ΗΠΑ

Advertisement
Advertisement

«Για όσους αναρωτιούνται, θα πληρώσω πάνω από 11 δισ. δολάρια φέτος σε φόρους», έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla.

Ο Musk πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 14 δισ. δολαρίων από τις αρχές Νοεμβρίου, αφού ρώτησε τους οπαδούς του σε δημοσκόπηση στο Twitter εάν έπρεπε να πουλήσει το 10% των συμμετοχών του.

Η απάντηση σε εκείνη τη δημοσκόπηση ήταν ένα ηχηρό «ναι», αλλά είναι πιθανό ο Musk να είχε αρχίσει να πουλά ούτως ή άλλως. Αυτό συμβαίνει επειδή αντιμετωπίζει τεράστιο φορολογικό βάρος για τα δικαιώματα προαίρεσης μετοχών της Tesla.

Advertisement

Τα δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών που αποκτήθηκαν από τον Musk το 2012 πρόκειται να λήξουν τον Αύγουστο του επόμενου έτους. Για να τα ασκήσει πρέπει να πληρώσει φόρο εισοδήματος επί του κέρδους.

Αντί να παίρνει μισθό ή μπόνους μετρητών, ο πλούτος του Elon Musk προέρχεται από stock awards και κέρδη στην τιμή της μετοχής της Tesla.

Advertisement

Αν και οι μετοχές της Tesla έχουν σημειώσει πτώση από τη δημοσκόπηση του Musk στο Twitter, παραμένουν σε απίστευτα υψηλές τιμές καταγράφοντας άνοδο 28% σε ετήσια βάση. Όταν ο Musk θέλει μετρητά, μπορεί απλώς να δανειστεί χρήματα χρησιμοποιώντας τις μετοχές της εταιρείας του ως εγγύηση, ωστόσο, αυτή η πρακτική έχει επικριθεί.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόσωπο της Χρονιάς ο Elon Musk και για τους FT!
Τροχαίο δυστύχημα με ταξί Tesla: «Το όχημα επιτάχυνε μόνο του»
Αυτό είναι το αυτοκίνητο του James Bond που αγόρασε ο Musk!

Advertisement