Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τροχαίο δυστύχημα με ταξί Tesla: «Το όχημα επιτάχυνε μόνο του»

Ελλάδα 0:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τροχαίο δυστύχημα με ταξί Tesla: «Το όχημα επιτάχυνε μόνο του»

ΝΕΑ

Τροχαίο δυστύχημα με ταξί Tesla: «Το όχημα επιτάχυνε μόνο του»

ΝΕΑ

Δυσλειτουργία στο σύστημα πέδησης και επιτάχυνση του οχήματος δίχως τη θέληση του οδηγού ταξί, καταγγέλλει η συνήγορος του κατηγορουμένου.

Advertisement
Advertisement

Ένας νεκρός και 20 τραυματίες ήταν ο τραγικός απολογισμός από το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες στο Παρίσι με πρωταγωνιστή ένα Tesla Model 3, το οποίο άνηκε στον στόλο της μεγαλύτερης εταιρείας ταξί της γαλλικής πρωτεύουσας.

Δια της συνηγόρου του, ο οδηγός του ταξί ισχυρίζεται ότι το πεντάλ του γκαζιού δεν λειτουργούσε και το όχημα επιτάχυνε μόνο του.

«(σ.σ. Ο οδηγός) κατέθεσε στην αστυνομία ότι το αυτοκίνητο επιτάχυνε άνευ της θέλησης του, ότι δεν μπορούσε να εφαρμόσει τα φρένα, και παρά τις προσπάθειές του, δεν κατάφερε να φρενάρει», ανέφερε η δικηγόρος του οδηγού, Sarah Saldman, στο Reuters.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την ίδια, το συμβάν διερευνάται από τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες εντόπισαν μία μνήμη USB σε ντουλαπάκι του αυτοκινήτου.

Από τη μεριά της η Tesla ενημέρωσε τη γαλλική κυβέρνηση πως δεν υπάρχουν ενδείξεις πως ανέκυψε κάποια δυσλειτουργία στο εμπλεκόμενο όχημα.

Μετά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο εξαιτίας κάποιων μικροτραυματισμών, ο οδηγός τέλεσε υπό προσωρινή κράτηση και υποβλήθηκε σε ανάκριση 48 ωρών, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Advertisement

Ο οδηγός, βρίσκεται στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών, ενώ του έχει απαγορευθεί η οδήγηση. Σύμφωνα με τη συνήγορό του, οι τοξολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ, ή οποιαδήποτε άλλη ουσία.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος εργαζόταν ως οδηγός ταξί από τη δεκαετία του ’90 και δεν είχε εμπλακεί σε αντίστοιχο περιστατικό.

Μετά την τέλεση του θανατηφόρου τροχαίου, η εταιρεία στην οποία άνηκε το όχημα, G7, ανέστειλε προσωρινά τη χρήση και των 37 Tesla Model 3 που διατηρούσε στον στόλο της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εργαζόμενος της Tesla σκότωσε εν ψυχρώ συνάδελφό του
Tesla: Και άλλη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση
Πότε θα παραδίδεται το ανανεωμένο Tesla Model S;