Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Elon Musk: Ξεφορτώθηκε μετοχές της Tesla!

Ελλάδα 5:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Elon Musk: Ξεφορτώθηκε μετοχές της Tesla!

ΝΕΑ

Elon Musk: Ξεφορτώθηκε μετοχές της Tesla!

ΝΕΑ

Μετά το online δημοψήφισμα, ο Elon Musk προχώρησε στην πώληση 4,5 εκ. μετοχών. Λίγες μέρες νωρίτερα, τη συμμετοχή του στην Tesla μείωσε και ο αδερφός του, Kimbal.

Advertisement
Advertisement

Στην πώληση ενός 4,5 εκ. μετοχών συνολικής αξίας 5 δισ. δολαρίων προχώρησε ο Elon Musk, λίγες μόλις μέρες μετά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο Twitter, όπου ρωτούσε τους ακολούθους του αν πρέπει να «ξεφορτωθεί» το 10% των μετοχών του.

Μια παρτίδα μετοχών αξίας 1,1 δισ. δολαρίων πουλήθηκε τη Δευτέρα (8/09) σε μια προσπάθεια διευθέτησης των φορολογικών υποχρεώσεων, καθώς άσκησε δικαιώματα oψιόν.

Τις δύο επόμενες μέρες ακολούθησαν νέες ρευστοποιήσεις, 3,5 εκ. μετοχών, αξίας άνω των 3,88 δισ. δολαρίων.

Advertisement
Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι πριν τη γνωστοποίηση της πώλησης, ο Musk είχε ζητήσει από τους 62,5 εκ. ακολούθους του στο Twitter να συμμετέχουν σε ένα ανεπίσημο poll, ψηφίζοντας για το αν έπρεπε να μειώσει τη συμμετοχή του στην Tesla.

Τότε ο λαός αποφάνθηκε –με ποσοστό 57,9%- πως έπρεπε να προχωρήσει στην πώληση.  

Advertisement

Όπως, ωστόσο, μαρτυρούν οι τελευταίες εξελίξεις, ο επιχειρηματίας γνώριζε ότι σημαντικό ποσοστό των μετοχών του (1,1 δισ. δολαρίων) ήταν προγραμματισμένο προς πώληση αυτή την εβδομάδα. Και επομένως, δικαιώνονται όσοι ισχυρίζονταν ότι το διαδικτυακό δημοψήφισμα έγινε για… τα μάτια του κόσμου.

Μετά τη συγκεκριμένη πώληση, ο ισχυρός άνδρας της αυτοκινητοβιομηχανίας κατέχει 166 εκ. μετοχές, με το μερίδιό του να ανέρχεται σε 17%, αξίας 180 δισ. δολαρίων.

Τις δύο πρώτες μέρες της τρέχουσας εβδομάδας οι μετοχές της Tesla σημείωσαν βουτιά, με τον Elon Musk να γίνεται φτωχότερος κατά 50 δισ. δολάρια. Εξακολουθεί, όμως, να είναι κατά $83 εκ. πλουσιότερος από τον δεύτερο τη τάξει δισεκατομμυριούχο, Jeff Bezos.

Advertisement

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι πριν τον Elon Musk, τη συμμετοχή του στην Tesla μείωσε και ο αδερφός του, Kimbal, απαλλασσόμενος από 88.500 μετοχές, αξίας 109% εκ. δολαρίων.

Η πώληση έγινε την περασμένη Παρασκευή (5/11) και αφορούσε το 15% εκ του συνολικού μεριδίου του Kimbal στην εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Tesla προκαλεί ανησυχία στη Ford
Tesla: Wallbox για όλα τα EV
Elon Musk: Να πουλήσω το 10% των μετοχών μου στην Tesla;