Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Aston Martin Valkyrie ετοιμάζεται για πίστα

Ελλάδα 23:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Aston Martin Valkyrie ετοιμάζεται για πίστα

ΝΕΑ

Η Aston Martin Valkyrie ετοιμάζεται για πίστα

ΝΕΑ

Η φωτογραφία της Aston Martin Valkyrie με μια τεράστια σταθερή πίσω αεροτομή που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται πως αποτελεί προάγγελο μιας ειδικής έκδοσης του βρετανικού hypercar με προδιαγραφές ειδικά για πίστα.

Advertisement
Advertisement

Η φωτογραφία της Valkyrie με την μεγάλη πίσω αεροτομή και την διαφοροποιημένη αεροδυναμική διαμόρφωση εντοπίστηκε σύμφωνα με την ιστοσελίδα Jalopnik σε κάποιες εμπιστευτικές διαδικτυακές σελίδες της Aston Martin.

Το αυτοκίνητο που πρωταγωνιστεί δεν έχει εμφανιστεί δημόσια στο παρελθόν και φήμες αναφέρουν πως πρόκειται για μια νέα έκδοση που θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στη χρονιά και η οποία εστιάζει στην χρήση του αυτοκινήτου σε πίστα. Σε σχέση με την κανονική Valkyrie, το αυτοκίνητο της φωτογραφίας φαίνεται πως έχει διαφορές σε αεροδυναμικά στοιχεία όπως για παράδειγμα στην εμπρός αεροτομή που δείχνει περισσότερο τονισμένη και έχει διαφορετικά σημεία στήριξης στο αμάξωμα. Η βασική διαφορά βέβαια αφορά την μεγάλη πίσω αεροτομή η οποία προφανώς αυξάνει την κάθετη παραγόμενη δύναμη βελτιώνοντας περεταίρω την σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες.

aston martin valkyrie

Advertisement
Advertisement

Αυτή η έκδοση θα αποτελεί ένα ακόμα βήμα εξέλιξης της εξαιρετικής αεροδυναμικής απόδοσης η οποία αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία του αυτοκινήτου και είναι σε μεγάλο ποσοστό εμπνευσμένο από την λογική των αυτοκινήτων της F1 αποτελώντας άλλωστε πνευματικό παιδί του Adrian Newey. Αυτή η ιδιαιτερότητα έχει καταστήσει άλλωστε την Valkyrie ένα από τα πιο πολυσυζητημένα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων των τελευταίων ετών, παρά την μακρά περίοδο αναμονής καθώς η αποκάλυψή της έγινε το 2017 και οι πρώτες παραδόσεις ξεκίνησαν μόλις φέτος.

aston martin valkyrie

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Aston Martin DBX: Επιβλητική (video)
H Aston Martin V12 Speedster εμπνέεται από την κλασσική DBR1
Η Aston Martin Valhalla θα έχει “καρδιά” από Mercedes-AMG