Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aston Martin: Με τεχνολογίες της Mercedes το πρώτο ηλεκτρικό της

Ελλάδα 12:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Aston Martin: Με τεχνολογίες της Mercedes το πρώτο ηλεκτρικό της

ΝΕΑ

Aston Martin: Με τεχνολογίες της Mercedes το πρώτο ηλεκτρικό της

ΝΕΑ

Στο πλαίσιο της… σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ Daimler και Aston Martin, η τελευταία ενδέχεται να χρησιμοποιήσει και τα κινητήρια σύνολα της Mercedes-AMG.

Advertisement
Advertisement

Στον απόηχο της πρόσφατης αύξησης του μεριδίου της Daimler στην Aston Martin σε 20%, η βρετανική εταιρεία προβάλλει αποφασισμένη να επωφεληθεί από τον εταίρο της, αξιοποιώντας τη γνώση του στις τεχνολογίες ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων.

Αναλυτικότερα, όπως τόνισε o νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Aston Martin, Tobias Moers, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας θα ενσωματώνει τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία της Στουτγάρδης (Mercedes).

Υπενθυμίζεται πως το αυτοκίνητο που θα εγκαινίαζε την είσοδο της Aston Martin στην εποχή της ηλεκτροκίνησης έφερε την ονομασία Rapide E και συστήθηκε με το κοινό στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης, τον Απρίλιο του 2019.

Advertisement
Advertisement

Τροφοδοτούμενο από δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνδυαστικής απόδοσης 610 ίππων και 950 Nm ροπής, το Rapide E θα παραγόταν σε 155 αντίτυπα. Τα σχέδια, ωστόσο, περί λανσαρίσματος του εν λόγω “ηλεκτρικού πυραύλου” γρήγορα αναβλήθηκαν.

Η κυκλοφορία, μάλιστα, του αυτοκινήτου, όπως γνωστοποίησε ο Moers, δεν αναμένεται να πραγματωθεί πριν το 2025 ή το 2026, καθώς η μάρκα δεν φέρεται έτοιμη να υλοποιήσει ένα τόσο μεγάλο βήμα.

Advertisement

Aston Martin με κινητήρες Mercedes-AMG;

Advertisement

Επιπροσθέτως, ο CEO της Aston Martin αναμένεται να αξιοποιήσει τις γνωριμίες του στη MercedesAMG (σ.σ. ήταν τέως CEO της εταιρείας από το Αφάλτερμπαχ), με φόντο την αποκόμιση σημαντικών οφελών από τα προηγμένα τεχνολογικά συστήματα τις τελευταίας.

Όπως αναφέρει το Automotive News Europe, ο κραταιός άνδρας της Aston Martin έχει αφήσει υπόνοιες πως η Valhalla θα τροφοδοτείται από ένα κινητήριο σύνολο της AMG, παρά το γεγονός πως έχει “πολυδιαφημίσει” τον νέο υβριδικό V6 3λιτρο twinturbo.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το ίδιο Μέσο, μόνο ως απίθανο δεν πρέπει να εκληφθεί το σενάριο η Aston Martin να δανειστεί τη νεότευκτη πλατφόρμα της Mercedes στην οποία θα βασίζεται η επερχόμενη EQS.

Advertisement

Ο Moers υπογράμμισε πως στα τέλη του 2022 (ή αρχές του 2023) θα καταφτάσουν μοντέλα που επωφελούνται σε μεγαλύτερο βαθμό από τις τεχνολογίες της γερμανικής εταιρείας, ενώ μέχρι το 2024, περίπου 1 στα 5 μοντέλα της εταιρείας θα είναι είτε αμιγώς ηλεκτρικό είτε υβριδικό.

Υπενθυμίζεται πως οι δεσμοί της Aston Martin με τη Mercedes «κρατούν» από το 2013 όταν η Daimler αγόρασε το 5% της πρώτης. Πρόσφατα, οι σχέσεις τους σφυρηλατηθήκαν περαιτέρω, όταν ο όμιλος αύξησε το μερίδιό του στη βρετανική εταιρεία στο 20%.

Διαβάστε επίσης:

Πώς κατασκευάζεται η Aston Martin Vantage (video)

5 “στολίδια” που κατασκευάστηκαν σε μόλις 1 αντίτυπο

Οδηγικό: Aston Martin Vantage AMR