Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου με δώρο… ηλεκτρικό ποδήλατο!

Ελλάδα 17:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου με δώρο… ηλεκτρικό ποδήλατο!

ΝΕΑ

Απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου με δώρο… ηλεκτρικό ποδήλατο!

ΝΕΑ

Η Γαλλία πρωτοπορεί με νομοσχέδιο το οποίο παροτρύνει τους κατόχους ρυπογόνων αυτοκινήτων να τα αντικαταστήσουν με δίκυκλα.

Advertisement
Advertisement

Ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο προσέγγισης απόσυρσης των παλαιών και ρυπογόνων αυτοκινήτων από την κυκλοφορία θέλει να υιοθετήσει η γαλλική κυβέρνηση περνώντας από την Βουλή σχετική νομοθεσία.

Ειδικότερα σύμφωνα με το σχέδιο της γαλλικής κυβέρνησης το κράτος αναμένεται να προσφέρει 2.500 ευρώ στους  ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων για να τα ανταλλάξουν με ηλεκτρικά ποδήλατα. Μάλιστα ήδη οι νομοθέτες στην Εθνοσυνέλευση ενέκριναν το μέτρο σε προκαταρκτική ψηφοφορία το οποίο αφορούσε σε μια τροπολογία που είχε συμπεριληφθεί σε σε ένα νομοσχέδιο για το κλίμα που στοχεύει στη μείωση των εκπομπών θερμοκηπίου κατά 40% το 2030 από τα επίπεδα του 1990.

Advertisement
Advertisement

Εάν υιοθετηθεί, η Γαλλία θα γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα προσφέρει στους ανθρώπους την ευκαιρία να ανταλλάξουν παλιά και ρυπογόνα αυτοκίνητα με ηλεκτρικά ή πτυσσόμενα ποδήλατα, δήλωσε η Γαλλική Ομοσπονδία Χρηστών Ποδηλάτων (FUB).

“Για πρώτη φορά αναγνωρίζεται ότι η λύση δεν είναι να γίνουν τα αυτοκίνητα πιο πράσινα, αλλά απλά να μειωθεί ο αριθμός τους”, δήλωσε ο Olivier Schneider του FUB.

Παράλληλα η Γαλλία θα αποτελέσει την πρώτη χώρα παγκοσμίως που οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να τα αποσύρουν αποκτώντας ηλεκτρικά δίκυκλα οχήματα χωρίς να επιβαρύνονται ούτε με ένα ευρώ καθώς η επιδότηση των 2.500 ευρώ είναι υπεραρκετή για να καλύψουν την δαπάνη αγοράς του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων diesel ετοιμάζει η Γαλλία
Οι επιδοτήσεις θα συνδεθούν με τις εκπομπές CO2 στη Γαλλία!
Χαμηλή η… τάση στο πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά