Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Αυτό είναι το σπορ ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 5 N

Ελλάδα 10:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Αυτό είναι το σπορ ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 5 N

ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Αυτό είναι το σπορ ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 5 N

ΝΕΑ

Η Hyundai είναι έτοιμη να παρουσιάσει την σπορ εκδοχή του ηλεκτρικού Hyundai Ioniq 5. Και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες που διέρρευσαν.

Advertisement
Advertisement

Η ώρα της αναμονής για το πρώτο μοντέλο της σειράς Ν σε ηλεκτρική εκδοχή έφθασε. Το νέο Hyundai Ioniq 5 N θα παρουσιαστεί και επίσημα αύριο στο Goodwood, όμως ήδη διέρρευσαν στο διαδίκτυο οι πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου παραγωγής.

Όπως μπορούμε να υποθέσουμε με βεβαιότητα, θα έχει ως βάση το αντίστοιχο Kia EV6, αν και σίγουρα θα έχει ένα πιο ξεκάθαρο σπορτίφ προσανατολισμό.

Το αμάξωμα όπως βλέπουμε θα είναι βαμμένο στο Performance Blue που χαρακτηρίζει τα μοντέλα της σειράς «Ν». Θα υπάρχουν επίσης κάποιες μαύρες και κόκκινες πινελιές που θα προσθέτουν έξτρα χαρακτήρα στην γενικότερη παρουσία του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Στις εικόνες αυτές βλέπουμε και νέας σχεδίασης ζάντες 21 ιντσών με ελαστικά διάστασης 275/35.

Επίσης η αεροτομή στην οροφή είναι μεγαλύτερη από το απλό Ioniq 5, ενώ υπάρχει και τρίτο φως φρένων σε τραπεζοειδές σχήμα. Παράλληλα έχει προστεθεί και πίσω υαλοκαθαριστήρας, κάτι για το οποίο έχουν εκφράσει παράπονα οι ιδιοκτήτες των απλών Ioniq 5.

Advertisement

To εσωτερικό έχει γίνει και αυτό πιο σπορτίφ, με νέο τιμόνι το οποίο διαθέτει περισσότερα κουμπιά από ότι συνήθως. Το σήμα «Ν» εμφανίζεται σε διάφορα σημεία ενώ εντοπίζουμε και διαφορά στο ταχύμετρο που τερματίζει πλέον στα 300 χλμ/ώρα.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά μέρη, το πιθανότερο είναι ότι θα χρησιμοποιηθεί ως βάση το Kia EV6 GT, με κάποιες επεμβάσεις στην ανάρτηση, τα φρένα και το σύστημα διεύθυνσης ώστε να γίνει πιο σπορ στην συμπεριφορά του.

Όσο για την ισχύ των ηλεκτροκινητήρων, ο εμπνευστής της σειράς «Ν» της Hyundai, Albert Biermann, έχει δηλώσει ότι η θα βρίσκεται στα 600 άλογα, μάλλον ελαφρά ανεβασμένη σε σχέση με το αντίστοιχο Kia.

Πέρα από αυτό θα υπάρχει το N Drift Optimizer, ένα σύστημα που θα επιτρέπει τα drift μοιράζοντας ανάλογα την ροπή ανάμεσα στους ηλεκτροκινητήρες.

Advertisement

Ενώ μεγάλη έμφαση έχει δοθεί και στο ηχητικό αποτύπωμα του αυτοκινήτου, το οποίο θα προσπαθεί με τεχνητά μέσα να πλησιάσει όσο γίνεται ένα συμβατικό αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το μοντέλο που ήταν έκπληξη ακόμη και για την εταιρία του
Hyundai Ioniq 5: Σημείο αναφοράς για την ηλεκτροκίνηση
«Ψεύτικο» κιβώτιο και… κόφτης σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα!