Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το μοντέλο που ήταν έκπληξη ακόμη και για την εταιρία του

Ελλάδα 0:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το μοντέλο που ήταν έκπληξη ακόμη και για την εταιρία του

ΝΕΑ

Το μοντέλο που ήταν έκπληξη ακόμη και για την εταιρία του

ΝΕΑ

Μερικές φορές η επιτυχία έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις. Και κάποια μοντέλα εντυπωσιάζουν ακόμα και τις ίδιες τις εταιρίες τους.

Advertisement
Advertisement

Καθώς μπαίνουμε δυναμικά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης πολλά πράγματα αλλάζουν. Και πολλά τα οποία θεωρούσαμε δεδομένα είναι πλέον σε καθεστώς αμφισβήτησης και επανεξέτασης.

Για πολλές εταιρίες ο τρόπος λειτουργίας μέχρι τώρα πρέπει να επανεξεταστεί. Και αρκετές από αυτές βρίσκονται μπροστά σε νέα δεδομένα, τα οποία εντυπωσιάζουν ακόμα και τις ίδιες με την δυναμική τους.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Hyundai με το Ioniq 5. Ένα αυτοκίνητο αρκετά προχωρημένο για τα δεδομένα ενός μαζικού κατασκευαστή, το οποίο όμως εντυπωσίασε τους πάντες με την σχεδίασή του αλλά και με την απόδοση των μηχανικών του μερών, και δη του ηλεκτρικού του πακέτου.

Advertisement
Advertisement

hyundai IONIQ5

 

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι παρά την υψηλή τιμή του για τα δεδομένα της Hyundai, το Ioniq 5 είναι μία μεγάλη εμπορική επιτυχία ενώ σάρωσε και τα βραβεία σε όλο τον κόσμο.

Advertisement

Η επιτυχία αυτή έχει προκαλέσει έκπληξη ακόμα και μέσα στην Hyundai. O επικεφαλής του τμήματος Ευρώπης της εταιρίας Michael Cole παραδέχθηκε ότι η Hyundai είναι εντυπωσιασμένη με την αποδοχή του Ionq 5, και το πως έχει καταφέρει να κερδίσει πελάτες από τις premium μάρκες.

Το πολύ μοντέρνο σχεδιαστικά SUV, το οποίο ακολούθησε πρόσφατα το Ioniq 6 ενώ έρχεται και το μεγάλο SUV Ioniq 7, δημιούργησε αίσθηση σε όλο τον κόσμο, φέρνοντας πελάτες μίας ανώτερης κατηγορίας στην Hyundai.

Advertisement

Αυτό κάνει τον Cole να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει “ταβάνι” για το πόσο premium μπορεί να γίνει η Hyundai μέσα σα επόμενα χρόνια.

Μάλιστα, η εισροή πελατών από premium ευρωπαίους κατασκευαστές, αλλάζει και τα πλάνα της εταιρίας. Έτσι το Ioniq 7 θα έρθει τελικά και στην Ευρώπη, προσπαθώντας να αποσπάσει καταναλωτές από τις μεγάλες πολυτελείς γερμανικές εταιρίες.

Advertisement

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Hyundai θα απομακρυνθεί από τη μεγάλη μάζα των πελατών της και τις μικρές προσιτές κατηγορίες. Όμως η ουσία είναι ότι η Hyundai βρίσκεται πλέον σε μία εντελώς νέα τροχιά, όντας σχεδόν και με τα δύο πόδια ανάμεσα στους premium κατασκευαστές. Έστω και όπως φαίνεται ούτε η ίδια δεν πίστευε σε αυτή την προοπτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hyundai Ioniq 5: Σημείο αναφοράς για την ηλεκτροκίνηση
Έφτασε το τέλος της ιδιοκτησίας των αυτοκινήτων;
Δείτε το Hyundai Ioniq 5 που πηγαίνει σαν τον… κάβουρα! (+video)