Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η πιο ισχυρή Mercedes S-Class της ιστορίας

Ελλάδα 17:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η πιο ισχυρή Mercedes S-Class της ιστορίας

ΝΕΑ

Αυτή είναι η πιο ισχυρή Mercedes S-Class της ιστορίας

ΝΕΑ

Η Mercedes–AMG S 63 E Performance πέρα από πανίσχυρη είναι φυσικά και ταχύτατη.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes παρουσίασε επίσημα την κορυφαία εκδοχή της νέας S-Class, την AMG S 63 E Performance, η οποία, όπως αποκαλύπτει άλλωστε η ονομασία της, είναι plug-in υβριδική.

Έτσι το σύστημα πρόωσής της αποτελείται από τον V8 των 4.000 κυβικών της εταιρείας που για την περίσταση αποδίδει 612 ίππους, από έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα με peak απόδοση 190 ίππων και βέβαια και από μια μπαταρία 13,1 kWh. Η οποία ονομάζεται High Performance Battery και έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την ομάδα της F1.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι μια συνδυαστική απόδοση 802 ίππων και 1.430 (!) Nm, που εξασφαλίζουν ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε 3,3 δεύτερα -τιμή εντυπωσιακή αν συνυπολογίσει κανείς το βάρος των 2,6 τόνων- και μια τελική ταχύτητα 290 χλμ./ ώρα.

Advertisement
Advertisement

Καθαρά ηλεκτρικά η θηριώδης S-Class μπορεί να κινηθεί για έως και 33 χιλιόμετρα και με μια μέγιστη ταχύτητα 140 χλμ./ ώρα.

Από κει και πέρα υπάρχουν φυσικά τετρακίνηση και τετραδιεύθυνση, εφτά συνολικά προγράμματα οδήγησης, το σύστημα AMG Dynamics με άλλα τρία προγράμματα (Badic, Advanced και Pro), αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης με προαιρετικά κεραμικά δισκόφρενα.

Advertisement

Όσο για την ανάρτηση είναι πνευματική και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη μέσω του συστήματος Ride Control+ που προσαρμόζει τις ρυθμίσεις έως και 500 φορές το δευτερόλεπτο.

Advertisement

Οπτικά η κορυφαία S-Class, που είναι διαθέσιμη μόνο με το μεγάλο μεταξόνιο,  ξεχωρίζει με την εμφατική της μάσκα Panamera και τις ζάντες των έως και 21 ιντσών, καθώς και διάφορα άλλα στοιχεία, μικρά ή και μεγάλα σαν τις απολήξεις της εξάτμισης.

Advertisement

Αυτό ισχύει και για το εσωτερικό, ενώ ειδικές λειτουργίες έχει και το σύστημα infotainment MBUX που συνδυάζεται με ένα ηχοσύστημα Dolby Atmos.

Μέχρι στιγμής η Mercedes δεν έχει ανακοινώσει το πότε θα ξεκινήσει η διάθεση της AMG S 63 E Performance, ενώ η τιμή στη Γερμανία θα ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Mercedes EQS 580 4Matic
Πώς στρίβει υπό πίεση η νέα Mercedes S-Class; (+video)
Συγκριτική δοκιμή: Cupra Formentor VZ5 vs Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+