Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο ενδιαφέρον για το Tesla Cybertruck

Ελλάδα 10:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτο ενδιαφέρον για το Tesla Cybertruck

ΝΕΑ

Απίστευτο ενδιαφέρον για το Tesla Cybertruck

ΝΕΑ

H Tesla έλαβε 17.000 προπαραγγελίες μόνο την περασμένη εβδομάδα για το Cybertruck. Πόσα έσοδα λέτε ότι θα έχει ο Elon Musk μόνο από τις πωλήσεις του ηλεκτρικού pickup;

Advertisement
Advertisement

Η τιμή αυτή των προπαραγγελιών ανακοινώθηκε από ανεπίσημη πηγή και έχει μεγάλο ενδιαφέρον η αύξηση των ενδιαφερόμενων -με αμείωτο ρυθμό- για το ηλεκτρικό pickup της αμερικάνικης φίρμας, παρόλο που παρουσιάστηκε πριν από σχεδόν δύο χρόνια.

Πιο αναλυτικά, μόλις από τον Μάιο του 2021, οι προπαραγγελίες ξεπέρασαν τις 250.000, ενώ συνολικά ξεπέρασε τα 1.250.000 Cybertrucks, που έχει να παραδώσει ο Elon Musk σε πελάτες που έχουν καταθέσει ήδη προκαταβολή. Ας αναλογιστούμε ότι εφόσον παραδοθούν όλα αυτά τα Cybertrucks, η Tesla θα σημειώσει έσοδα της τάξεως των 79 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εκτός αυτού, οι πωλήσεις αυτές θα ανεβάσουν το Cybertruck στην κορυφή των δημοφιλέστερων αυτοκινήτων της κατηγορίας.

Advertisement
Advertisement

Καλός είναι βέβαια και ο ρυθμός παραγγελιών του νέου Ford F-150 Lightning, με τον ανταγωνιστή του Cybetruck να έχει σημειώσει 120.000 προπαραγγελίες σε μόλις 2,5 μήνες πριν την αποκάλυψή του.

Επιστρέφοντας στις προπαραγγελίες του Cybertruck, μια ανεπίσημη έρευνα δείχνει ότι το 48% των ηλεκτρικών pickup είναι με τον διπλό ηλεκτροκινητήρα (Dual Motor), ενώ μόνο το 7% να είναι η βασική έκδοση με τον μονό ηλεκτροκινητήρα (Single Motor).

Advertisement

Προφανώς, ο Elon Musk δεν φοβάται για το αν το Cybertruck αποτύχει. Αντιθέτως, θα πρέπει να ανεβάσει τον ρυθμό ανάπτυξης και κατασκευής των αυτοκινήτων του στα εργοστάσιά του, ώστε να μπορέσει να παραδώσει τις παραγγελίες του σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Ίσως σε αυτό βοηθήσει και το νέο εργοστάσιο του Τέξας, πριν όμως ξεκινήσει και η παραγωγή του Tesla Model Y.

Τέλος, δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία έναρξης της παραγωγής του Cybertruck, αλλά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για εκκίνηση πριν το τέλος του χρόνου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tesla Model S Plaid: Βασιλιάς στη Laguna Seca
Ένα Tesla “σώζει” έναν μεθυσμένο οδηγό (+video)
Στην Ελλάδα το Tesla Model Y (+τιμές)