Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Τέξας δίνει «γη, ύδωρ» και… 50 εκατ. δολάρια στην Tesla!

Ελλάδα 20:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Τέξας δίνει «γη, ύδωρ» και… 50 εκατ. δολάρια στην Tesla!

ΝΕΑ

Το Τέξας δίνει «γη, ύδωρ» και… 50 εκατ. δολάρια στην Tesla!

ΝΕΑ

Άκρως δελεαστική χαρακτηρίζεται η πρόταση των αξιωματούχων της Πολιτείας για τη δημιουργία του νέου εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η Tesla να μην έχει αποφασίσει που θα κατασκευάσει το νέο της εργοστάσιο για την παραγωγή των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων ωστόσο κάποια Πολιτεία στις ΗΠΑ κατέθεσε μια άκρως δελεαστική πρόταση που δύσκολα θα περάσει απαρατήρητη από τον Elon Musk.

Ειδικότερα η αμερικανική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει επιλέξει να κατασκευάσει το νέο της εργοστάσιο στις ΗΠΑ είτε στο Τέξας είτε στην Οκλαχόμα το οποίο θα αποτελεί και το μεγαλύτερο εργοστάσιο συναρμολόγησης της Tesla.

Advertisement
Advertisement

Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 10.000 άτομα στο εργοστάσιο παραγωγής στην Καλιφόρνια και περίπου 6.500 άτομα στη Νεβάδα όπου θα παράγεται και το πολυαναμενόμενο Cybertruck.

Το Τέξας θέλοντας να δελεάσει τον Elon Musk να κατασκευάσει το νέο εργοστάσιο στην συγκεκριμένη Πολιτεία προσφέρει πέραν των φοροαπαλλαγών, της γης και άλλων ευκολιών και επιδότηση 50 εκατ. δολάρια!

Πιο συγκεκριμένα, σε συνάντηση με αξιωματούχους της κομητείας Travis, η Tesla ζήτησε έκπτωση 80% για τους φόρους ιδιοκτησίας της γης για 10 χρόνια, μια έκπτωση αξίας 14,7 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ για τα επόμενα 10 χρόνια η έκπτωση να ανέλθει σε 65% τα οποία και έχουν εγκριθεί. Ωστόσο οι συγκεκριμένες φοροαπαλλαγές δεν είναι τα μόνα κίνητρα που προσφέρονται από το Τέξας, καθώς σύμφωνα με το Reuters η περιοχή Del Valle που περιλαμβάνεται στον προτεινόμενο χώρο για το εργοστάσιο ενέκρινε ένα πακέτο κινήτρων ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων για την Tesla.

Advertisement

H Tesla πάντως ξεκαθάρισε στις συναντήσεις με τους Αξιωματούχους του Τέξας ότι το νέο εργοστάσιο θα δημιουργήσει 5.000 θέσεις εργασίας, και ότι ο μέσος ετήσιος μισθός θα είναι περίπου 47.000 δολάρια.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Αλλάζουν οι δασμοί στα αυτοκίνητα! – Στη Βουλή το νομοσχέδιο

Οριστικό: Η Tesla έρχεται Ελλάδα-Ζητάει προσωπικό

Ένας πομποδέκτης για όλα τα διόδια!

Advertisement