Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla Cybertruck: Ο Elon Musk τρελαίνει κόσμο με νέο video

Ελλάδα 20:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla Cybertruck: Ο Elon Musk τρελαίνει κόσμο με νέο video

ΝΕΑ

Tesla Cybertruck: Ο Elon Musk τρελαίνει κόσμο με νέο video

ΝΕΑ

Με την τεχνική των μικρών προκλητικών video, ο Elon Musk συνεχίζει να τραβά την προσοχή του κόσμου, μέσω των social media. Αυτή τη φορά πρωταγωνιστής του video είναι το Tesla Cybertruck.

Advertisement
Advertisement

 

Λίγο μετά την παρουσίαση του Cybertruck, η εταιρεία από την Καλιφόρνια, παρουσίασε ένα video με το ηλεκτρικό ημιφορτηγό σε ένα tag war (μάχη ρυμούλκησης) με ένα Ford F-150. Το σύντομο κλιπ έδειξε πως το φουτουριστικό ηλεκτρικό pick up κέρδισε το όχημα με τις καλύτερες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πόσο δίκαιο, ήταν αυτό το παιχνίδι;

Advertisement
Advertisement

Το video δημοσίευσε στο Twitter και ο Elon Musk και εμείς ψάχνουμε τι πραγματικά συνέβη. Από όσο μπορούμε να δούμε είναι πως το Tesla Cybertruck, είναι το μεσαίο της σειράς με μια διπλό κινητήρα, τετρακίνηση και έχει τιμή εκκίνησης 45.300 ευρώ (49.900 δολάρια). Ενάντια σε αυτό προσπαθεί να παλέψει ένα F-150 STX XL cab του 2018 (όπως φαίνεται από τη μάσκα, τις πόρτες και τους τροχούς) με τιμή 27.235 ευρώ (30.000 δολάρια).

Advertisement

Από το βίντεο, είναι προφανές ότι το F-150 σπινάρει μόνο τους πίσω τροχούς και υποθέτουμε ότι αυτό είναι ένα μοντέλο με κίνηση στους πίσω τροχούς. Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε τον κινητήρα κάτω από το καπό, αλλά αν είναι ένα πισωκίνητο μοντέλο «φορά» τον EcoBoost κινητήρα 2.700 κ.εκ. Φυσικά σημαντικό παράγοντα έχει και το βάρος (ιδιαίτερα σε αυτές τις αναμετρήσεις). Σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε το Cybertruck πρέπει να είναι περίπου 450-680 κιλά βαρύτερο από το Ford αλλά αυτό είναι απλώς μια υπόθεση δεδομένου ότι δεν έχουμε ακριβή και επίσημα στοιχεία.

Advertisement

Με απλά λόγια, το F-150 που χρησιμοποιείται σε αυτό το βίντεο είναι αισθητά πιο ελαφρύ, φθηνότερο και πιθανότατα σημαντικά πιο αδύναμο σε σύγκριση με τον αμιγώς ηλεκτρικό του αντίπαλο. Στα tag wars (μάχη ρυμούλκησης), είναι η απόδοση του κινητήρα και το βάρος του οχήματος που ουσιαστικά αποφασίζουν τον νικητή. Επίσης, το Cybertruck φαίνεται να είναι αυτό που ξεκινά δυνατά και τραβά το F-150, πριν εκείνο… αντιδράσει. Προσθέστε σε αυτό την έλλειψη συστήματος τετρακίνησης στο F-150 και μπλοκέ πίσω διαφορικό, καθώς και την στιγμιαία ροπή του Cybertruck λόγω του ηλεκτροκινητήρα.