Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αναβολή για την ηλεκτρική Maserati Quattroporte Folgore

Ελλάδα 5:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αναβολή για την ηλεκτρική Maserati Quattroporte Folgore

ΝΕΑ

Αναβολή για την ηλεκτρική Maserati Quattroporte Folgore

ΝΕΑ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Autocar τα στελέχη της Maserati αποφάσισαν να παρατείνουν την παρουσίαση της καινούργιας αμιγώς ηλεκτρικής Quattroporte.

Advertisement
Advertisement

Αρχικά, η Maserati είχε ανακοινώσει ότι το νέο πολυτελές μοντέλο της θα αποκαλυπτόταν επίσημα το πρώτο εξάμηνο του 2025. Όμως, τα δεδομένα άλλαξαν και επαναπροσδιορίστηκε το χρονοδιάγραμμα.

Βάσει όσων αναφέρει το βρετανικό Autocar, η έβδομη γενιά του πολυτελούς μοντέλου επιδόσεων θα αργήσει να παρουσιαστεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτό αναμένεται να γίνει το 2028, δηλαδή τρία χρόνια έπειτα από τον αρχικό σχεδιασμό.

Στέλεχος της ιταλικής εταιρείας δήλωσε ότι η καθυστέρηση αποφασίστηκε «επειδή δεν θέλαμε να διακινδυνεύσουμε το παραμικρό αναφορικά με την απόδοση του νέου μοντέλου. Έχουμε ενημερώσει και τους προμηθευτές μας», εξήγησε.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, οι Βρετανοί συνάδελφοι θεωρούν ότι ο λόγος της αναβολής έχει να κάνει κυρίως με τις διαπραγματεύσεις των ανθρώπων της Maserati με αυτούς (προμηθευτές), ώστε να μειωθεί το παραγωγής της Quattroporte Folgore.

Τα στελέχη του Ομίλου Stellantis, στον οποίο ανήκει η ιταλική εταιρεία, έχουν ζητήσει να περιοριστεί αυτό κατά 6% σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό. Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο καινούργιο μοντέλο θα βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί και στην αμιγώς ηλεκτρική Alfa Romeo Giulia. Θα κατασκευάζεται στο ιστορικό εργοστάσιο Mirafiori της Fiat Chrysler Automobiles, μαζί με τις αντίστοιχες εκδόσεις των Grecale και GranTurismo.

Maserati Quattroporte Trofeo.

O Ντάβιντε Γκράσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε στον συνάδελφο που συνομίλησε μαζί του ότι η Quattroporte Folgore θα είναι μια γνήσια Maserati και το αμάξωμά της θα έχει μια ιδιαίτερη σχεδίαση. Όπως είπε, η Maserati θα μετατραπεί σε μια εταιρεία παραγωγής αποκλειστικά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στο μέλλον.

Advertisement

Όλα θα είναι σχεδιασμένα, θα εξελιχθούν και θα κατασκευάζονται επί ιταλικού εδάφους, διατηρώντας έτσι την ιστορική ταυτότητα της. Επίσης, επιβεβαίωσε ότι το 2025 θα παρουσιαστεί η MC20 Folgore, δηλαδή η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του νέου supercar της.

Maserati MC20.

Επιπλέον, το κορυφαίο στέλεχός της διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία δεν θα μπει στη διαδικασία να αυξήσει τις πωλήσεις της επί σκοπώ. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Επιλέξαμε να το κάνουμε. Ως μια πολυτελή μάρκα, πρώτα χρειάζεται να διαλέξεις τι δεν πρέπει να πράξεις και έπειτα τι πρέπει.

Advertisement

»Δεν έχω σκοπό να κινηθούμε με αυτόν τον τρόπο. Δεν είμαστε για τον οποιονδήποτε. Απευθυνόμαστε σε όσους είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το επιπλέον ποσό που απαιτείται για να έχουν την αποκλειστικότητα των μοναδικών επιδόσεων και την εμπειρία της πολυτέλειας.

 »Απελευθερωθήκαμε από τη σκέψη αύξησης του όγκου παραγωγής. Για εμάς, το σημαντικό είναι η κερδοφορία γιατί χωρίς αυτή και την ποιότητα δεν υφίσταται η πολυτέλεια», κατέληξε ο Γκρόσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mansory «ξαναχτυπά» με μία Maserati
Δύο Ιταλίδες ντίβες, σαν το παλιό καλό κρασί!
Επίσημο: Η Maserati MCXtrema κολάζει

Advertisement