Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δύο Ιταλίδες ντίβες, σαν το παλιό καλό κρασί!

Ελλάδα 11:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δύο Ιταλίδες ντίβες, σαν το παλιό καλό κρασί!

ΝΕΑ

Δύο Ιταλίδες ντίβες, σαν το παλιό καλό κρασί!

ΝΕΑ

Η «ύβρις» της εγκατάλειψης μιας Ferrari Enzo και μιας Maserati MC12, εκτοξεύει τη χρηματιστηριακή τους αξία.

Advertisement
Advertisement

Το ζευγάρι υπεραυτοκίνητων έχει διπλασιαστεί σε αξία τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά δεν είναι κρίμα που δεν έχουν οδηγηθεί περισσότερο;

Εάν βρισκόσασταν στη λίστα των 400 ατόμων που «επιτρέπεται» να αγοράσουν μια ολοκαίνουργια Ferrari Enzo και 50 τυχερές ψυχές παραχωρούσαν την ιδιοκτησία της ξαδέρφης της Maserati MC12 στα μέσα της δεκαετίας του 2000, θα μπορούσατε να τα έχετε βάλει και τα δύο στο γκαράζ σας για λιγότερο από 1,5 εκατομμύρια δολάρια.

Advertisement
Advertisement

Αυτό είναι περίπου 2,4 εκατομμύρια δολάρια σε σημερινή τιμή, κάτι που φαίνεται αξιοπρεπές όταν θα μπορούσατε να ξοδέψετε τόσα πολλά για ένα καινούργιο hypercar αυτές τις μέρες.

Αλλά αν τα είχατε αφήσει στο ίδιο γκαράζ, χωρίς να τα οδηγήσετε ποτέ και να μην τα ξεσκονίσετε ξανά και ξανά, η επένδυσή σας θα είχε πενταπλάσια αξία από την αρχική της, έχοντας διπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια. Υπολογίζεται ότι σε μια μελλοντική δημοπρασία, τα ιταλικά αυτοκίνητα μπορεί και να πωληθούν για 12 εκατομμύρια δολάρια.

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση, επειδή στους εμβληματικούς κινητήρες V12 των 6,5 λίτρων και των 651 ίππων δεν μπορείς να… βάλεις ναφθαλίνη, ο ιδιοκτήτης τους, που μάλλον άθελά του ανέβασε κατακόρυφα τη χρηματιστηριακή τους αξία, δεν τα οδήγησε σχεδόν ποτέ! Με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά αμφίβολο, εάν μετά από τόσο μεγάλη διάρκεια ακινησίας, μπορούν πλέον να οδηγηθούν με… θυμό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει η πιο ακριβή Ferrari που φτιάχτηκε ποτέ;
Αυτή είναι η πιο ξεχωριστή Ferrari Testarossa που πωλείται
Ferrari SP-8: Δύο εκατομμύρια ευρώ για έναν «μερακλή» πελάτη