Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mansory «ξαναχτυπά» με μία Maserati

Ελλάδα 16:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mansory «ξαναχτυπά» με μία Maserati

ΝΕΑ

Η Mansory «ξαναχτυπά» με μία Maserati

ΝΕΑ

Η Mansory ανέλαβε την αναπροσαρμογή της Maserati MC20 Cielo και παρότι δεν είναι εύκολα παρατηρήσιμες οι διαφορές με την original, υπάρχουν και είναι αρκετές.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία τροποποίησης αυτοκινήτων πέρασε στην ιταλική μεριά όσον αφορά το customize ενός supercar, αναλαμβάνοντας μία Maserati η οποία δεν χρειάζεται συστάσεις. Πόσο καλύτερη την έκανε όμως για το ειδικό και εύπορο πελατολόγιο της;

Ως συνήθως, το εμπρός μέρος με τον προφυλακτήρα δεν έχει ιδιαίτερες αλλαγές, ωστόσο υπάρχουν επιπρόσθετα κομμάτια πάνω στις «φούστες», γύρω από τους αεραγωγούς και μία μεγαλύτερη ποδιά.

Το καπό είναι και αυτό καινούριο, ενώ τα μπροστινά φανάρια έχουν δεχθεί ένα «τριμάρισμα». Στις πόρτες έχουν μπει επίσης aftermarket κομμάτια. Η αεροτομή είναι μεγάλη τονίζοντας το αιχμηρό ύφος και τη συμπεριφορά του, ενώ και ο διαχύτης είναι καινούριος. Οι ζάντες είναι σετ της σειράς FV.5.

Advertisement
Advertisement

Η Mansory θεωρεί ως γνωστόν το έμβλημά της πιο πολύτιμο από το γνήσιο της μάρκας του αυτοκινήτου και για αυτό το αντικατάστησε για έτι μία φορά, βάζοντας το δικό της σε όλα τα καίρια σημεία.

Στο εσωτερικό, η υπογραφή των Γερμανών είναι εμφανής σε πολλές εκφάνσεις, όπως στο κάθισμα, στις ζώνες, στο τιμόνι, στα πατάκια και ούτω καθεξής. Το κοκπιτ είναι δίχρωμο, κυρίως όμως μαύρο με κίτρινες λεπτομέρειες. Η ιταλική σημαία είναι ζωγραφισμένη πάνω στα «αυτάκια» των ταχυτήτων του τιμονιού και κάπου εκεί ολοκληρώνεται το makeover της MC20.

Advertisement

Από το εργοστάσιο, το σπορ κουπέ αυτοκίνητο της Maserati έχει έναν twin-turbo V6 3.0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 621 ίππους και είναι κατασκευασμένος με τεχνολογία Formula 1.

Advertisement

Ο κινητήρας Nettuno όπως έχει ονομαστεί όμως, είναι ακόμα πιο δυνατός χάρη στη Mansory. Η εταιρεία δηλώνει πως η δικιά της MC20 Cielo αποδίδει 710 ίππους, έχοντας προγραμματίσει τον κινητήρα για μεγαλύτερες επιδόσεις.

Το αποτέλεσμα αυτής της τροποποίησης σημαίνει ότι η MC20 Cielo κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα, περίπου τρία δέκατα ταχύτερα από το εργοστασιακό. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 330 χλμ./ώρα, άρα 10 χιλιόμετρα περισσότερα από το original.

Αξίζει να σημειωθεί, πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Mansory ανέλαβε την Maserati MC20, καθώς έχει επεξεργαστεί στο παρελθόν αρκετές μονάδες του ιταλικού supercar και το επεξεργαζόταν καιρό τώρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Maserati MC20 Cielo το πιο ακριβό μοντέλο της Stellantis
Ακόμα και η Maserati έχει ανάκληση
Η Porsche 911 της Mansory αποδίδει 900 ίππους