Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Αναβαθμίσεις «αλά Volvo» και για το Polestar 2

Ελλάδα 15:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αναβαθμίσεις «αλά Volvo» και για το Polestar 2

Mobility

Αναβαθμίσεις «αλά Volvo» και για το Polestar 2

Mobility

Το Polestar 2 ανανεώνεται με καλύτερα συστήματα μετάδοσης κίνησης και μεγαλύτερη αυτονομία για τα αυτοκίνητα που θα αρχίσουν να πωλούνται από το Μάρτιο.

Advertisement
Advertisement

Το πεντάθυρο ηλεκτρικό fastback αποκτά μεγαλύτερες μπαταρίες, αυξημένη ισχύ και αυτονομία και γίνεται το πρώτο της Polestar με την κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς.

Μικρές είναι οι αισθητικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ανανέωσης του Polestar 2 και προφανώς είναι πολύ σημαντικότερες οι αναβαθμίσεις στα ηλεκτρολογικά του μέρη. Μιλάμε για μεγαλύτερη απόδοση ισχύος που πλέον φτάνει τους 300 ίππους (αντί των 231 που ήταν προηγουμένως). Αυτό φυσικά επιφέρει βελτίωση και στις τιμές των επιδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως στην πρότερη κατάστασή του, το μοντέλο χρειαζόταν για τα 100 χλμ./ώρα από στάση, 7,4 δευτερόλεπτα, ενώ τώρα 6,2 δευτερόλεπτα είναι αρκετά για την ίδια διαδικασία. Η μπαταρία των 82 kWh παρέχει πλέον αυτονομία που φτάνει έως τα 635 χιλιόμετρα. Νέο στοιχείο για τη γκάμα του μοντέλου, είναι και η «βασική» έκδοση με έναν κινητήρα που έχει τη μετάδοση της κίνησης να αφορά στους πίσω τροχούς.

Η έκδοση αυτή που προορίζεται για τις αγορές εκτός ΗΠΑ, εμφανίζει ισχύ 272 ίππων και κάνει για τα 100 χλμ./ώρα από στάση μόλις 6,4 δευτερόλεπτα, ενώ η μπαταρία των 69 kWh προσφέρει αυτονομία που φτάνει έως και τα 518 χιλιόμετρα. Αν τα δεδομένα αυτά σας φαίνονται γνωστά, είναι γιατί τα «είδαμε» αντίστοιχα και στα Volvo XC40 Recharge και C40 Recharge.

Advertisement

Σημαντικό είναι επίσης πως η αναβάθμιση του Polestar 2, έχει βελτιώσει και το χρόνο φόρτισης της μπαταρίας, με το αυτοκίνητο να μπορεί να δεχτεί σύνδεση με ταχυφορτιστή 205 kW DC στην έκδοση με τη μεγάλη μπαταρία και έως 135 kW σε εκείνες με τη μικρότερη μπαταρία. Τα αυτοκίνητα που θα έχουν τις αναβαθμίσεις αυτές, θα είναι στην αγορά από τον ερχόμενο Μάρτιο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μεγαλύτερη αυτονομία για τα Volvo XC40 και C40 Recharge
Hamilton: Δεν έχει υπάρξει οδηγός σαν εμένα!
Τα διπλώματα ποιας χώρας θα αναγνωρίζονται στην Ελλάδα;