Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα διπλώματα ποιας χώρας θα αναγνωρίζονται στην Ελλάδα;

Ελλάδα 18:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα διπλώματα ποιας χώρας θα αναγνωρίζονται στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Τα διπλώματα ποιας χώρας θα αναγνωρίζονται στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εκτιμά ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2023.

Advertisement
Advertisement

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο το σχέδιο Συμφωνίας Αμοιβαίας Αναγνώρισης των Αδειών Οδήγησης μεταξύ Ελλάδας και Μολδαβίας είχε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος με τον Πρέσβη της Μολδαβίας κ. Andrei Popov.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η πρόοδος σχετικά με τη δημιουργία σχεδίου Συμφωνίας Αμοιβαίας Αναγνώρισης των Αδειών Οδήγησης μεταξύ Ελλάδας και Μολδαβίας, μετά από σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Εξωτερικών.

Advertisement
Advertisement

Η Μολδαβία έχει υπογράψει τη Συνθήκη της Βιέννης και η χώρα έχει αποστείλει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο τρόπος εξέτασης υποψηφίων οδηγών και ο τρόπος χορήγησης αδειών οδήγησης προσιδιάζει με αυτόν που ακολουθείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά, ο Υφυπουργός Μεταφορών δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής της Συμφωνίας δια της διπλωματικής οδού. Κατόπιν θα κυρωθεί η Συμφωνία από τη Βουλή και θα εκδοθεί η δευτερογενής νομοθεσία που θα ορίζει τον τρόπο αναγνώρισης των αδειών οδήγησης

Advertisement

Ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε επίσης τον κ. Popov ότι με βάση τη Συμφωνία Διεθνών Οδικών Εμπορευματικών Μεταφορών Ελλάδας – Μολδαβίας, που έχει κυρωθεί με το Ν. 2489/1997, ανταλλάσσουμε ετησίως 1.500 άδειες για διμερείς και τράνζιτ μεταφορές ατελείς, καθώς και 10 άδειες για τριγωνικές μεταφορές.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι λόγω του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας οι διμερείς μεταφορές οδικών εμπορευματικών Μεταφορών μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και της Μολδαβίας έχουν απελευθερωθεί έως τις 31 Μαρτίου 2023, βάσει Συμφωνίας μεταξύ ΕΕ – Μολδαβίας.  Για το έτος 2023 η ανταλλαγή αδειών έχει διεκπεραιωθεί.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εντολή μετά το δημοσίευμα του Newsauto: Από «κόσκινο» τα ξένα ΚΤΕΟ!
Τι μπορείτε να οδηγείτε με δίπλωμα κατηγορίας Β και Α;
Αποκάλυψη! Έτσι έπιασαν το κύκλωμα στα διπλώματα