Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αναβάθμιση ουσίας για το Mazda MX-30 (+τιμές)

Ελλάδα 5:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αναβάθμιση ουσίας για το Mazda MX-30 (+τιμές)

ΝΕΑ

Αναβάθμιση ουσίας για το Mazda MX-30 (+τιμές)

ΝΕΑ

Το ιαπωνικό αμιγώς ηλεκτρικό crossover αναβαθμίστηκε από τους ανθρώπους της Mazda και θα είναι διαθέσιμο στις αγορές της Ευρώπης στις αρχές Ιουλίου.

Advertisement
Advertisement

Το MX-30 αποκτά ταχύτερη φόρτιση και δύο επιπλέον χρωματικές επιλογές. Στο τέλος του άρθρου μπορείτε να δείτε τις τιμές πώλησης στην Ελλάδα.

Η Mazda κάνει τη δική της σημαντική προσπάθεια για την είσοδο της στην ηλεκτροκίνηση και το MX-30 αποτελεί τον κυριότερο ίσως εκφραστή αυτής της απόπειρας. Οι Ιάπωνες μέσα από το μονόδρομο των EV’s βελτιώνονται και δεν διστάζουν να προχωρήσουν σε αναβαθμίσεις στον μέσον της εμπορικής πορείας του compact SUV. Το MX-30 λοιπόν αποκτά 11άρι φορτιστή On Board σε σχέση με αυτό των 6,6 kW σε AC, ενώ και σε ταχυφορτιστή DC το ιαπωνικό μοντέλο φορτίζει πλέον ταχύτερα (DC από 40 kW σε 50 kW).

Advertisement
Advertisement

Με αυτές τις αναβαθμίσεις η φόρτιση σε ποσοστό 80% μπορεί να διαρκέσει μόλις 26 λεπτά της ώρας, βελτιώνοντας το χρόνο που απαιτούνταν κατά 10 ολόκληρα λεπτά. Παράλληλα η Mazda θα λανσάρει το αναβαθμισμένο MX-30 με δύο επιπλέον χρωματισμούς. Τα Jet Black και Zircon Sand θα συμπληρώνουν τις επιλογές της παλέτας από το καλοκαίρι και έπειτα που θα καταφθάσουν τα πρώτα ανανεωμένα SUV.

Κατά τα λοιπά το αισθητικό κομμάτι παραμένει ως έχει για το MX-30 που δεν δείχνει να έχει «παλιώσει» στο μάτι, ενώ και η μπαταρία (35,5 kWh) του παραμένει η ίδια όπως και ο ηλεκτροκινητήρας που καταναλώνει 17,9 kWh/100 χλμ. Θυμίζουμε ωστόσο ότι η απόδοση του φθάνει τους 145 ίππους και η ροπή τα 271 Nm.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mazda και Bose: 30 χρόνια συνεργασίας (+video)
Mazda: Δοκιμάζει κινητήρα Wankel με υδρογόνο
Νέο Mazda MX-30: Οι 5 πυλώνες δημιουργίας του (video)

Advertisement