Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανατροπή! Η κορυφή στις παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών αλλάζει χέρια!

Ελλάδα 7:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανατροπή! Η κορυφή στις παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών αλλάζει χέρια!

ΝΕΑ

Ανατροπή! Η κορυφή στις παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών αλλάζει χέρια!

ΝΕΑ

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2024, δείχνουν ότι θα γίνει μια συναρπαστική μάχη, στην παγκόσμιας αγορά.

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις της BYD το πρώτο τρίμηνο toy 2024 μειώθηκαν κατά 43%, εξέλιξη που επαναφέρει την Tesla στην κορυφή της παγκόσμια αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η BYD πούλησε 300.114 ηλεκτρικά οχήματα το πρώτο τρίμηνο, ανέφερε σε μια κατάθεση στο Χρηματιστήριο του Shenzhen, από το υψηλό τριμηνιαίο ρεκόρ των 526.409 το προηγούμενο τρίμηνο, όταν ξεπέρασε την Tesla.

Η Tesla πούλησε 386.810 μονάδες, στο διάστημα αυτό, ενώ με 89.064 οχήματα τον Μάρτιο, πέτυχες μια αποφασιστική νίκη στην αγορά της Κίνας, σημειώνοντας αύξηση 0,2% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της China Passenger Car Association.

Advertisement
Advertisement

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία που παίρνει πίσω το στέμμα των πωλήσεων, δείχνει ότι η παγκόσμια επιρροή της δεν θα αμφισβητηθεί εύκολα, ειδικά καθώς και οι δύο εταιρείες αναμένουν επιβράδυνση της αύξησης των κινεζικών πωλήσεων EV φέτος. Αποδεικνύει επίσης ότι η βραχύβια κυριαρχία της BYD ακολούθησε τις εγχώριες μειώσεις των τιμών της.

Η BYD πούλησε 626.263 από όλους τους τύπους οχημάτων το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 13% σε σχέση με πέρυσι, αλλά μειωμένη κατά 34% από το υψηλό τριμηνιαίο ρεκόρ των 944.779 το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με την κατάθεση του χρηματιστηρίου.

Οι πωλήσεις του Μαρτίου ήταν 302.459 οχήματα, σημειώνοντας άλμα 46% από πέρυσι και δεύτερο υψηλότερο σε μηνιαίες πωλήσεις. Η BYD ανέφερε μηνιαίο υψηλό όλων των εποχών 341.043 τον Δεκέμβριο.

Advertisement

Οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της έφτασαν τις 139.902 τον Μάρτιο, σημειώνοντας αύξηση 36% από έτος σε έτος, ενώ οι πωλήσεις plug-in υβριδικών αυξήθηκαν κατά 56% στις 161.729.

Η BYD έχει ανταποκριθεί από τον Φεβρουάριο στον πόλεμο τιμών που ξεκίνησε η Tesla στις αρχές του περασμένου έτους στην Κίνα, μειώνοντας τις τιμές στις τελευταίες εκδόσεις της γκάμας της κατά 5 έως 20%.

Advertisement

Την περασμένη εβδομάδα, η BYD έθεσε στόχο πωλήσεων 3,6 εκατομμυρίων για το 2024, αύξηση 20% από τις πωλήσεις που έσπασαν το ρεκόρ πέρυσι, ανέφερε το Reuters επικαλούμενο πηγές.