Live Κίνηση
Περισσότερα
MERCEDES-EQ-2022

Η Mercedes EQB ρίχνει γροθιά στον ανταγωνισμό

Ελλάδα 12:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes EQB ρίχνει γροθιά στον ανταγωνισμό

MERCEDES-EQ-2022

Η Mercedes EQB ρίχνει γροθιά στον ανταγωνισμό

MERCEDES-EQ-2022

Η νέα Mercedes EQB οδηγεί κυριολεκτικά την ηλεκτροκίνηση σε μια νέα εντυπωσιακή διάσταση, εννοείται με τον ευρυματικό τρόπο που μόνο μια Mercedes μπορεί να κάνει στην πράξη.

Advertisement
Advertisement

Η νέα ηλεκτρική και πολύπλευρη EQB εστιάζει περισσότερο στην πρακτικότητα και την εξασφάλιση των απαραίτητων χώρων για τις μεταφορικές ανάγκες μίας μεγάλης οικογένειας. Εκεί είναι που πραγματικά παίρνει άριστα.

Η ιδιαίτερη σχεδιαστικά EQB είναι μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρόταση για όσους χρειάζονται μεγάλους χώρους και έξυπνες λύσεις, αλλά παράλληλα θέλουν να απολαύσουν τις χαρές της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Το συμπαγές σε διαστάσεις SUV διακρίνεται όχι μόνο για την επιβλητική εμφάνιση και το τεχνολογικό ταμπεραμέντο που κρύβεται κάτω από αυτή, αλλά και για τις πληθωρικές χωροταξικές ικανότητές του.

Το μεγάλο μεταξόνιο χαρίζει στην EQB ένα εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό με μεγάλο εύρος δυνατοτήτων διαμόρφωσης ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες κάθε χρήστη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, μπορεί να επιλέξει μεταξύ 5θέσιας και 7θέσιας διάταξης.

Advertisement

Ο πρακτικός χαρακτήρας της EQB ενισχύεται περαιτέρω από τον μεγάλο και κανονικό σε σχήμα χώρο αποσκευών ο οποίος για την περίσταση φτάνει έως και τα 1.710 lt (ικανός ακόμη και για μετακόμιση), καθώς και από τη δυνατότητα εξοπλισμού με έξυπνα συρόμενα πίσω καθίσματα που αυξομοιώνουν ανάλογα με τις ανάγκες τον χώρο επιβατών.

Η αίσθηση ποιότητας και πολυτέλειας που παραδοσιακά συνοδεύει κάθε Mercedes συνδυάζεται με την τεχνολογική αύρα του συστήματος πολυμέσων MBUX τελευταίας γενιάς και των ευφυών συστημάτων για την υποβοήθηση της οδήγησης και την ασφάλεια των επιβατών.

Advertisement

Η EQB διαθέτει ένα ιδιαίτερα προηγμένο και αποδοτικό ηλεκτρικό υπόβαθρο και προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος ξεκινώντας από την EQB 250 με μονό ηλεκτροκινητήρα 190 PS και κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Δύο ηλεκτροκινητήρες και τετρακίνηση υιοθετούν στα σωθικά τους οι ενδιαφέρουσες εκδόσεις EQB 300 4MATIC με 228 PS και EQB 350 4MATIC με 292 PS, με την τελευταία μάλιστα να συνοδεύεται και από κορυφαίες επιδόσεις (0-100 km/h σε 6,2’’).

Advertisement

Η μπαταρία των 66,5 kWh που βρίσκουμε σε όλες τις εκδόσεις είναι τοποθετημένη στο πάτωμα και εξασφαλίζει αυτονομία που φτάνει έως τα 474 km στην EQB 250. Το ηλεκτρικό σύστημα υποστηρίζει ταχυφόρτιση DC 100 kW, στην οποία η φόρτιση 10%- 80% ολοκληρώνεται σε μόλις 32 λεπτά.

Τώρα, μέσω της πολύ έξυπνης εφαρμογής Mercedes Me Charge, οι τυχεροί οδηγοί της νέας EQB μπορούν να προγραμματίσουν την φόρτισή του αυτοκινήτου τους σε ένα μεγάλο δίκτυο που απαρτίζεται πάνω από 600.000 σταθμούς φόρτισης τόσο στη χώρα μας όσο και στη Γηραιά Ήπειρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes EQB: Ηλεκτρική απόλαυση για επτά!
To MBUX Multimedia της νέας Mercedes EQB (+video)
Δοκιμή: Mercedes-Benz EQB 300 4MATIC