MERCEDES-EQ-2022

Η άριστη λειτουργικότητα της Mercedes EQA

Ελλάδα 5:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η άριστη λειτουργικότητα της Mercedes EQA

MERCEDES-EQ-2022

Η άριστη λειτουργικότητα της Mercedes EQA

MERCEDES-EQ-2022

Στο εσωτερικό της Mercedes EQA συναντάμε την οθόνη των οργάνων ελέγχου λειτουργιών οδήγησης όπως και μια δεύτερη οθόνη 10,25 ιντσών για το infotainment.

Advertisement
Advertisement

Kαι οι δύο οθόνες συνδυάζονται άψογα προκειμένου να δώσουν την εντύπωση μιας τεράστιας ευρείας οθόνης που χαρίζει στον οδηγό πληθώρα πληροφοριών.

Από αυτή χειρίζεται την τελευταία γενιά του συστήματος MBUX της Mercedes, που επίσης μπορεί να ελεγχθεί μέσω της ίδιας της οθόνης αφής, μέσω της λειτουργίας φωνητικών εντολών χρησιμοποιώντας ένα trackpad, που βρίσκεται ανάμεσα στα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού.

Advertisement
Advertisement

Αυτό (ενισχύεται από μικρότερα κουμπιά αφής στο τιμόνι, που λειτουργούν με τους αντίχειρες σας), κάνουν το MBUX ένα από τα πιο εύκολα και ασφαλή συστήματα για χρήση κατά την οδήγηση.

Όμως θα χρειαστεί προσαρμογή από τον οδηγό και μία μικρή συνήθεια. Όπως συμβαίνει και με το smartphone σας. Μία και κάναμε την αναφορά, το Apple CarPlay και το Android Auto διατίθενται στάνταρ.

Οδηγός και συνοδηγός έχουν πολύ χώρο στο εσωτερικό της Mercedes EQA, ακόμη και με την προαιρετική πανοραμική ηλιοροφή. Είναι όμως στο πίσω μέρος όπου η ηλεκτρική φύση της EQA συμβάλει περισσότερο στην άνεση των επιβατών της.

Advertisement

Το πίσω κομμάτι του πατώματος έχει ανυψωθεί ώστε να χωρέσει τις μπαταρίες. Ως αποτέλεσμα, το κάθισμα είναι λίγο πιο μακριά από το πάτωμα και σας κάνει να κάθεστε ψηλότερα, χωρίς όμως να επηρεάζει την θέση για τα γόνατα ή τον τρόπο που κάθεστε.

Advertisement

Οι τσέπες στις πόρτες είναι αρκετά μεγάλες για ένα μπουκάλι νερού 500 ml και επίσης υπάρχουν δύο βαθιές ποτηροθήκες μπροστά από την επιφάνεια trackpad του infotainment. Ένα πρακτικό ντουλάπι, ένα εύχρηστο κουτί στη βάση του ταμπλό και κάτω από το κεντρικό υποβραχιόνιο, συμπληρώνουν τη λίστα των αποθηκευτικών χώρων.

Το πίσω κάθισμα της EQA έχει στάνταρ διαχωρισμό 40/20/40. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να διπλώσετε τη μεσαία πλάτη του καθίσματος ανεξάρτητα, προκειμένου να επιτρέψετε σε μακριά αντικείμενα να περάσουν από το χώρο αποσκευών ή να έχετε πρόσβαση στις αποσκευές από τα πίσω καθίσματα.

Advertisement

Συμπερασματικά λοιπόν, σε ότι αφορά στο πρακτικό σκέλος, η Mercedes EQA παίρνει πολύ υψηλό βαθμό, κάτι που αποδεικνύουν περίτρανα οι έξυπνες λύσεις τις οποίες επιστρατεύει με μαεστρία σε κάθε πτυχή του εσωτερικού της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes EQA αποκαλύπτει τον δρόμο του εξηλεκτρισμού
Mercedes EQA: Η προσιτή ηλεκτρική πολυτέλεια
Mobility 2021: Mercedes-Benz EQA 250 & GLE 350 de 4MATIC